Hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama dēls princis Džordžs sācis bērnudārza gaitas. FOTO
Princis Džordžs savā pirmajā bērnudārza dienā pozē māmiņai Kembridžas hercogienei Ketrīnai.
Slavenības
2016. gada 11. janvāris, 04:28

Hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama dēls princis Džordžs sācis bērnudārza gaitas. FOTO

Jauns.lv

Prinča Viljama (33) un hercogienes Ketrīnas (33) vecākais bērns – princis Džordžs (2) – uzsācis bērnudārza gaitas netālu no mājām.

Fotogrāfiju ar mazo princi Džordžu bērnudārza pagalmā uzņēmusi viņa māmiņa Kembridžas hercogiene Ketrīna. „Dārziņa” pirmās dienas attēlu savā oficiālajā „Twitter” kontā plašākai publikai atrādījusi Kensingtonas pils.

Džordža vecāki nolēmuši dēlu sūtīt bērnudārzā netālu no viņu ārpus Londonas mājām Norfolkas grāfistē, kurā pedagogi strādā pēc Montesori pedagoģiskās metodes. Pēc šīs sistēmas savulaik skolojies arī mazā prinča tētis princis Viljams un tēvocis princis Harijs (30).

Itāliešu ārste Marija Montesori uzskatīja, ka pieaugušā uzdevums ir nevis izdarīt kaut ko bērna vietā, bet gan palīdzēt viņam to izdarīt pašam. Montesori bērnudārza vide palīdz audzēknim izpausties kā personībai un attīstīties pašam savā ritmā. Katrs bērns var darboties ar konkrēto uzdevumu tik ilgi, cik pats vēlas. Viņš pats strādā, reizēm kļūdās un pats rod veidu, kā kļūdu izlabot. Pedagogi palīdz bērnam izvēlēties nodarbi, iemāca, kā darbiņš jādara un nepieciešamības gadījumā sniedz palīdzību.

„Dārziņā”, kuru apmeklē Džordžs vecākiem jāmaksā 5.5 mārciņas (7.5 eiro) stundā! Savā pirmajā bērnudārza dienā princis Džordžs bija ģērbies zīmola „John Lewis” tumši zilā vējjakā, kas maksā 45 eiro un uz muguras uzlicis pieskaņotu gaiši zilu mugursomu.

Bērnudārza vadība jau preses pārstāvjus informējusi, ka pret princi personāls izturēsies tieši tāpat kā pret jebkuru citu audzēkni, kas apmeklē viņu mācību iestādi.  Šajā bērnudārzā mācās aptuveni 20 bērnu vecumā līdz pieciem gadiem. Plānots, ka sākotnēji princis „dārziņu” apmeklēs vien dažas stundas dienā, bet šis laiks pamazām tiks pagarināts.


Kasjauns.lv / Foto: Twitter, Vida Press