Dakota Džonsone lepojas ar filmu "Greja piecdesmit nokrāsas"
Pirms pāris gadiem aktrises Dakotas Džonsones vārds daudziem bija svešs. Pateicoties filmai „Greja piecdesmit nokrāsas” viņa iemantojusi atpazīstamību visā pasaulē.. Dakotu sava izdevuma vākam pat uzaicinājis pozēt prestižākais no prestižajiem – par modes Bībeli dēvētais žurnāls „Vogue”.
Slavenības
2016. gada 11. janvāris, 05:25

Dakota Džonsone lepojas ar filmu "Greja piecdesmit nokrāsas"

Jauns.lv

Lai gan erotikas piesātinātā filma „Greja piecdesmit nokrāsas” bija viena no aizvadītā gada gaidītākajām filmām, kritiķi ekranizējumu uzņēma ar dalītām jūtām. Par spīti tam, galvenās lomas atveidotāja aktrise Dakota Džonsone (26) ir lepna par paveikto.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktieru Melānijas Grifitas un Dona Džonsona meita aktrise Dakota Džonsone ir pārliecināta, ka pateicoties filmai „Greja piecdesmit nokrāsas” iemantojusi atpazīstamību visā pasaulē, par ko jūtas gandarīta un pateicīga liktenim. 26 gadus vecā aktrise, kuras vārds vēl pirms pāris gadiem nevienam neko neizteica, nesen kā pozējusi prestižākajam no prestižajiem – par modes Bībeli dēvētajam žurnālam „Vogue”. Uz jaunākā numura vāka Dakota redzama balta satīna un melnu mežģīņu negližē, kuru nedaudz piesedz mētelis. Savukārt žurnāla lappusēs publicētājā intervijā Džonosne dalās pārdomās par filmu un kino industriju kopumā.

Atgādināsim, ka īsi pirms filmas iznākšanas uz ekrāniem aizvadītā gada februārī, aktrise bija noraizējusies, vai filma nebūs izgāšanās. Taču nu viņa ar kinodarbu lepojas.

Lai gan „Greja piecdesmit nokrāsas” bija viena no gaidītākajām kinolentēm aizvadītajā gadā, daļa kritiķu to nodēvēja par „izcili garlaicīgu” un „neinteresantu”. Taču Dakota gatava aizstāvēt režisores Samantas Teilores-Džonsones veikumu. „Esmu lepna par „Greja piecdesmit nokrāsām”,” norāda Dakota. „Man nav nepieciešams distancēties no filmas. Jo vairāk darba padaru, jo vairāk publika redz, cik daudz dažādu lietu spēju paveikt. Vai es domāju, ka šī filma atvēra man vairāk durvju? Jā. Tagad daudz vairāk cilvēku zina manu vārdu.”

2011. gadā iznākušo E.L. Džeimsas erotiskās triloģijas pirmo daļu slavēja daudzi. Visā pasaulē pārdots vairāk nekā 125 miljoni grāmatas kopiju un tā tulkota 52 valodās. Taču, kad romāns bija pārtapis par pilnmetrāžas filmu, jūsma noplaka. „Kā gan filma, kurā ir tik daudz perversa seksa un netīru sarunu, var būt tik ārkārtīgi garlaicīga,” nespēja vien izbrīnu slēpt izdevums „New Yorker”.

Intervijā žurnālam „Vogue” Dakota vaļsirdīgi paudusi arī savas domas par notiekošo kino industrijā. Viņa pat uzdrīkstējusies situāciju nosaukt par „sasodīti brutālu”, jo tās darboņi ir neadekvāti netaisni pret sievietēm un viņu gadu skaitu. Attiecinot uz savu mammu aktrisi Melāniju Grifitu (58) un vecmāmiņu aktrisi Tippi Hedrenu (85), Dakota izteikusies: „Kāpēc mana mamma vairs nav filmās? Viņa ir neparasta aktrise. Kāpēc mana vecmāmiņa nefilmējas? Šī industrija ir sasodīti brutāla.”

Filmas „Greja piecdesmit nokrāsas” reklāmas rullītis Fragments no filmas „Greja piecdesmit nokrāsas”

 

Kasjauns.lv / Foto: Vogue, Vida Press