Spermas donors satiek astoņus no saviem 22 bērniem. VIDEO
Kopumā viņš kādai klīnikai ASV savu sēklu dāvājis 400 reižu. Vīrietis pats zina, ka tā izrādījusies produktīva 22 gadījumos, un astoņus no bērniem donors sapulcināja vienkopus.
Trakā pasaule
2016. gada 11. janvāris, 14:33

Spermas donors satiek astoņus no saviem 22 bērniem. VIDEO

Jauns.lv

Četrus gadus „ziedojot” savu sēklu klīnikā, šis vīrietis kļuvis par bioloģisko tēvu 22 bērniem, taču nekad nevienu no tiem nebija nedz audzinājis, tikai radījis. 49 gadus vecais Tods Vaithērsts vienkopus savāca astoņus pusbrāļus un pusmāsas. Tā bija pirmā reize, kad visi satikās, vēsta ASV telekompānija CBS.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikšanās notika pērnā gada jūlijā, taču tagad par neparasto vīrieti izveidots dokumentāls sižets. Datortehniķis Vaithērsts no saviem kopumā 22 bērniem (viņš savu sēklu klīnikai nodevis 400 reižu kopš 1998.gada) vaigā zināja četrus. Nu četriem pazīstamajiem piepulcējās vēl četras viņa atvases.

Vaithērstam ir divi bērni, kas dzimuši paša laulībā, taču pirms 18 gadiem, būdams Stenfordas universitātes absolvents, viņš atsaucās aicinājumam kļūt par spermas donoru. Tā lieta viņam labi gājusi no rokas, un Vaithērstam sēklas dāvāšana bankai kļuva par dzīvesveidu. Viņš parakstīja līgumu, ka paliek anonīms kā persona, un donoriem piešķir vienkārši identifikācijas numuru. „Es to traktēju kā laipnu palīdzību cilvēkiem, kuri ļoti grib bērnu, bet nevar pie tā tikt. Kāpēc lai es nepalīdzētu?” viņš stāsta.

Kerijs Felpss, viens no donora bērniem, vēlējās uzzināt, kas ir viņa tēvs. No 14 gadu vecuma tas arīdzan iespējams, ja klīnikas klients vēlas tikt sameklēts. Vairāk par to, kā notika īpatnējās ģimenes tikšanās, skaties video!

Stāsts par spermas donoru, kurš satiek savas atvases:

Kasjauns.lv/Foto: Facebook