Raimonda Paula jubileja. Tā sabiedrībā ievērojami ļaudis ierodas sveikt Maestro. FOTO
Raimonda Paula 80. jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī pulcējās simtiem prominenču.
Slavenības
2016. gada 13. janvāris, 15:15

Raimonda Paula jubileja. Tā sabiedrībā ievērojami ļaudis ierodas sveikt Maestro. FOTO

Jauns.lv

12. janvāra vakarā Raimonda Paula 80. jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī pulcējās simtiem prominenču. Viesu vidū bija gan komponista tuvinieki, gan draugi, gan kvēlākie talanta cienītāji, tostarp arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents sveica Maestro ar vārdiem: „Jūs visu savu dzīvi esat veltījis mūzikai, jūs esat ziedojis savu dzīvi Latvijai. Visu mūsu vārdā vēlos teikt lielu paldies un sveikt lielajā jubilejā!”, kā arī pasniedza Paula kundzei Lanai ziedus.

Raimonda Paula jubilejas koncerta apmeklētāju vidū bija arī viņa meita Anete ar vīru un meitām, kultūras ministre Dace Melbārde, eksprezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, ekspremjeri Andris Šķēle, Aigars Kalvītis, Ivars Godmanis, uzņēmēji Jurijs Savickis, Leonīds Loginovs, Jānis un Mārīte Koli, Valērijs Maligins, bijušais „Latvijas Dzelzceļa” šefs Uģis Magonis, dzejnieks Jānis Peters, dziedātāji Inese Galante, Viktors Lapčenoks un daudzi, daudzi citi. Pēc koncerta gaviļnieku sumināt devās arī Nacionālā teātra aktieru kolektīvs.

Jubilejas koncertā, kas uz Nacionālā teātra skatuves būs redzams līdz pavasarim, pirmajā daļā skan visu laiku labākās Maestro dziesmas - “Mežrozīte”, “Sens tik sens”, “Nepārmet man”, “Zied ievas Siguldā”, “Savāda vasara”, “Kurzeme”, “Cielaviņa”, “Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu” -, kuras dzied Marija Bērziņa, Madara Botmane, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa, Ainārs Ančevskis, Raimonds Celms un Mārcis Maņjakovs. Gan koncerta tērpos, gan horeogrāfijā redzami citāti no sešdesmito, septiņdesmito gadu estrādes personībām.

Savukārt koncerta otrajā daļā Latvijas Radio bigbends atskaņo Maestro teātrim komponētās melodijas īpašos aranžējumos, kuras izdziedās un izspēlēs labākie dziedošie aktieri, rūpējoties par jubilejas svinību atmosfēru. Skanēs dziesmas un mūzika no izrādēm “Māsa Kerija”, “Kabīrijas naktis”, “Leo. Pēdējā bohēma”, “Meža gulbji”, “Šerloks Holms”, “Trubadūrs uz ēzeļa”, “Dāmu paradīze”, “Nāc pie puikām”, “Marlēna”, ”Atjautīgā aukle”, “Sudraba slidas”.

Koncerta režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, horeogrāfs Alberts Kivlenieks un Lindas Ģībietes video.

Būtisks apliecinājums tam, cik ļoti tautā mīlēts ir Raimonds Pauls un viņa radītās dziesmas, ir fakts, ka biļetes uz visiem 15 Maestro jubilejas koncertiem, kas Nacionālajā teātrī izskanēs līdz pat aprīļa beigām, ir pilnībā izpārdotas. Dienu pēc Maestro dzimšanas dienas ir pieejamas vien nedaudz biļetes uz vienu no izsludinātajiem papildkoncertiem 30. aprīlī.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša