Brīnumainais "Dievmātes" tēls, ko viņi pielūdza, izrādījās apčurāta siena. FOTO
Dievbijīgie svētceļnieki ilgu laiku pielūdza urīna pleķi uz sienas.
Trakā pasaule
2016. gada 15. janvāris, 22:30

Brīnumainais "Dievmātes" tēls, ko viņi pielūdza, izrādījās apčurāta siena. FOTO

Jauns.lv

2009. gadā kādā Ukrainas ciemā uz vietējā kluba sienas parādījās attēls, ko pareizticīgie noturēja par Dievmātes parādīšanos.

Pēc brīnumainā tēla atklāšanas saskrēja daudzi ciema iemītnieki, un daudzi krāsainajā pleķī uz sienas saskatīja sievietes aprises. Ticīgajiem, protams, nebija ne mazāko šaubu, ka tā ir pati Jaunava Marija.

Nepagāja ilgs laiks, kā pie kluba sāka rīkot dievkalpojumus, uzstādīja krustu un pat atnesa kastīti ziedojumu vākšanai, kas bija paredzēti dievnama celtniecībai.

Taču tad iejaucās ciema padomes priekšsēdētājs. Kādā jaukā dienā viņš gluži vienkārši pievāca saziedoto naudu, tādā veidā papildinot ciema budžetu. Ticīgie sašuta.

Ciema padomes priekšēdis apsolīja atdot naudu dievnama celtniecībai, ja tiks pierādīts, ka uz kluba sienas patiesi parādījušās Dieva zīmes. Tika veikta pielūgtā pleķa ķīmiskā analīze, un atklājās patiesā aina.

Acīmredzot, ciema kluba apmeklētāji ilgu laiku "svēto" sienu izmantojuši savu mazo dabisko vajadzību nokārtošanai, kā rezultātā tā sākusi dzeltēt un sāļoties. Izrādās, svētceļnieki ilgu laiku pielūdza urīna pleķi uz sienas.

Ticīgajām kundzēm nācās vien atzīt, ka brīnums tomēr nav noticis, turklāt bija piedzīvots kas ļoti pretīgs: daudzi neviltotā pielūgsmē taču bija skūpstījuši savas iztēles izloloto Dievmātes vaigu.

Pēc nepatīkamā atklājuma svētceļojumi pie sienas izbeidzās.

Kasjauns.lv