Pitu Andersonu atvadās ieskauj ziedu klēpī un godina ar aplausiem. FOTO
Vairāki simti ļaužu šodien atvadījās no aizsaulē aizgājušās Latvijas rokenrola leģendas Pita Andersona.
Slavenības
2016. gada 23. janvāris, 14:46

Pitu Andersonu atvadās ieskauj ziedu klēpī un godina ar aplausiem. FOTO

Jauns.lv

23. janvārī, kinoteātrī „Splendid Palace” tuvinieki, draugi, paziņas un talanta cienītāji atvadījās no mūžībā aizgājušā mūziķa Pita Andersona.

Divu stundu ilgas atvadas no Pita Andersona notika sirsnīgā, klusā un gaišu atmiņu pilnā gaisotnē. Skanēja Pita Andersona dziesmas, bet uz skatuves fonā bija skatāmi rokenrola karaļa foto ar mirkļiem gan no viņa bērnības, gan skatuves gaitām. Turpat līdzās uz skatuves bija arī viņa mūzikas instrumenti un leģendārais, spožais mikrofons.

Īsi pirms atvadu ceremonijas beigām kinoteātra telpās bija pulcējušies aptuveni pāris simti ļaužu, bet telpu aizvien piepildīja klusums un mūžībā aizgājušā Pita Andersona mūzika. Atvadu noslēgumā klātesošajiem arī tika teikta īsa uzruna: „Tuvinieku vārdā tiek teikts, liels, liels paldies par klātbūtni. Paldies, jums visiem! Jāsaka, ka karalis ir dzīvs un savā ziņā viņa mūzikai ir sava veida dzimšanas diena. Kamēr jūs visi nesīsiet savās sirdīs šo mūziku tikmēr šis cilvēks būs dzīvs.” Pēc mirkļa viņsaulē aizgājušais mūziķis Pits Andersona zārks tika iznests uz auto, lai vestu uz krematoriju. Ārā stāvošie ļaudis rokenrola karali Pitu Andersonu  pavadīja ar skaļiem aplausiem.

Latvijas rokenrola karalis šo sauli pameta 70 gadu vecumā. Viņš sirga ar vienu no reti sastopamajiem vēža paveidiem - liposarkomu. Pērn vasarā mūziķis lūdza palīdzību saviem faniem, lai varētu doties ārstēties uz Minheni. Pāris dienu laikā Andersonam izdevās savākt nepieciešamos 21 tūkstoti eiro.

Andersons Latvijas mūzikas vēsturē paliks kā 50. gadu amerikāņu rokenrola leģenda kopā ar savu grupu „The Swamp Shakers”. Savukārt 2009. gadā Andersona mūzikas albums "Brass-a-billy", piedaloties ASV notiekošajā konkursā „Just Plain Folks Music Awards”, uzvarējis nominācijā „Rockabilly Album'”. Andersons bija pirmais pārstāvis no Latvijas, kurš jebkad tika nominēts pirmajā desmitniekā, kā arī pirmais, kurš saņēmis šādu balvu.

Pits Andersons & The Swamp Shakers: "Baby let's play house" - video:

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis