"Muzikālās bankas" aizkulisēs mūziķi tur īkšķus par Ūdrīša izķepurošanos. FOTO
"Muzikālās bankas" aizkulisēs mūziķi tur īkšķus par Ūdrīša izķepurošanos
Slavenības
2016. gada 23. janvāris, 19:32

"Muzikālās bankas" aizkulisēs mūziķi tur īkšķus par Ūdrīša izķepurošanos. FOTO

Jauns.lv

Olimpiskajā centrā „Ventspils”, kur šodien notiek „Latvijas Radio 2” rok un pop dziesmu aptaujas „Muzikālā Banka 2015” apbalvošanas ceremonija, visu dienu valda satraukta gaisotne. Šoreiz mūziķi nevis gaida uzvarētāja paziņošanu, bet gan līdzpārdzīvo par kolēģa, grupas „The Hobos” līdera Rolanda Ūdra kritisko veselības stāvokli.

Piektdienas vakarā mūziķa sieva rakstniece Ilona Balode-Ūdre pavēstīja, ka Ūdrītis jau piekto dienu cīnās par dzīvību Gaiļezera slimnīcas reanimācijā, un līdz šim nav atguvis samaņu pēc ceļu satiksmes negadījuma, kurā viņu Rīgā uz ielas notrieca auto.

Arī Rolanda un Ilonas dziesma „Dievs man deva” ilgu laiku stabili turējās „Muzikālās bankas” vērtīgāko dziesmu vidū, un tikai nedaudz balsu pietrūka līdz kompozīcijas iekļūšanai fināla piecpadsmitniekā.

Par to, ka skatuves kolēģa Rolanda Ūdra dzīvība karājas mata galā, vairāki mūziķi uzzināja cits no cita, ierodoties Ventspilī. Visi kā viens aicina sūtīt avārijā smagi cietušajam mūziķim gaišu domu spēku un ticēt, ka viņam izdosies atgriezties gan mūzikā, gan dzīvē pie abām meitām, sievas un mēnesi vecā dēliņa.

Mūziķi vēl kolēģim spēku izķepuroties:

Dons: „Kādas balvas?! Kāda sacensība, ja cilvēkam ir grūti?”

Trīs gadus pēc kārtas „Muzikālajā bankā” triumfējušais mūziķis Dons, izdzirdot Ventspilī, kas noticis ar skatuves kolēģi, pagalam saskuma un neslēpa, ka viņam vairs nav prieka par mūziķu apbalvošanas pasākumu.

 „Kāpēc gan kam tādam bija jānotiek?! Tas ir ļoti skumji. Šī ziņa mani neizsakāmi sarūgtina. Man patiešām trūkst vārdu... Ir bail pat kaut ko teikt. Esmu šokā!

Lai Dievs ir ar viņu un lūgsim visi, lai Ūdrītim kļūtu labāk. Pēc Zolitūdes traģēdijas uzzināju savu asinsgrupu, un tā ir B pozitīva. Ja viņam der manējās, būšu pirmais rindā. Ja būs nepieciešamība, nekavējoties došos ziedot asinis. Tas ir skaistākais, ja ir iespēja glābt otra dzīvību...

Latvieši, lūdzu visi kopā ticam, ka viņam būs labi. Ticam, ka Ūdrītis izķepurosies, jo viņš ir ļoti talantīgs komponists. Protams, viņš ir traks, jo brauc ar stopiem un vispār nerūpējas par savu veselību, zinām, kāda viņam ir pagātne, bet tagad mums vajag vienkārši lūgt, lai viņš nāk atpakaļ. Saucam Ūdrīti atgriezties, lai viņš mums rada vēl dziesmas! Mums viņš ir vajadzīgs, un mēs nevaram bez viņa turpināt. Kādas balvas?! Kāda sacensība, ja cilvēkam ir grūti?”

Jānis Jubalts, „Prāta vētras” ģitārists:

„Kā sapratu no draugu stāstītā, pašlaik situācija ir tik smaga, ka iznākums ir atkarīgs tikai no Visaugstākā. Briesmīgi! Cik esam kopā strādājuši, rakstījuši dziesmas studijā, spēlējuši... Man ir milzīgs šoks, pat nezinu, ko sacīt. Te, „Muzikālajā bankā”, gandrīz neviens nerunā ne par ko citu, kā tikai par to, kas noticis ar Ūdrīti. Lai tad arī veidojas pozitīvo domu spēks!”

Aija Andrejeva, dziedātāja:

„Par to, ka ir notikusi šī briesmīgā avārija, no kolēģiem uzzināju nedēļas sākumā. Labi, ka asinis cilvēki saziedoja. Arī pati būtu to darījusi, bet pašlaik nedrīkstu, jo tikko atgriezos no ārzemēm. Tādos gadījumos donoru centros asinis nepieņem. Bet es varu domāt labas domas, un to arī daru. Mani neizmērojami satrauc tas, ka aizvien ir auto vadītāji, kas pēc cita cilvēka notriekšanas spēj aizbraukt prom. Tas man nav saprotami, kā tālāk iespējams dzīvot ar apziņu, ka esi otru pametis likteņa varā.

Saprotams, ka vairāk nekā ziņas par uzvarētāju „Muzikālajā bankā”, gaidu labas ziņas par Ūdrīša veselību.”

Agnese Rakovska, grupas „Triānas parks” dziedātāja:

„Es zinu, ka visgrūtāk pašlaik ir Rolanda tuviniekiem. Arī pati savulaik esmu bijusi reanimācijā, un zinu, kā un cik smagi bija apkārtējiem, kaut necenšoties pieļaut domu par sliktāko, kas var notikt.

Mani satrauc, ka šis gads ir iesācies tik traki, ar dižu cilvēku nāvēm un smagām slimībām... Neko jau nevaram izdarīt, kā tikai turēt īkšķus, lai Ūdrīša vārds šo sarakstu nepapildina.”

Lauris Reiniks, dziedātājs:

„No sirds ceru, ka viņš izķepurosies, ka viss būs labi. Novēlu izturību. Šis mēnesis pārāk melns ir bijis, lai būtu vēl kāds slikts notikums. Visus aicinu domāt labas domas un netraucēt viņa ģimeni.”

Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis, mūziķis

„Nenoliedzami, arī es esmu satriekts, uzzinot par to, kas noticis ar Ūdrīti. Katru reizi, dzirdot sliktas vēstis par kolēģiem, tās satricina. Mēs jau tā esam maz, līdz ar to ir tāds cilvēcīgs koleģiāls impulss kaut kā reaģēt, kaut ko darīt. Kad atgriezīsimies Rīgā, tad lūkosim, kā varam palīdzēt. Tādā ziņā jāteic, ka „Muzikālās bankas” norises laiks un vieta ir...nevietā.”

   

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders