Priekā par "Prāta vētras" uzvaru, Dons beidzot svin pa īstam. AIZKULIŠU FOTO
Dons trīs gadus pēc kārtas bija triumfējis „Muzikālajā bankā”. Nu viņu no troņa gāza „Prāta vētra” ar Renāru Kauperu priekšgalā. Dons to uzņēma, līksmojot.
Slavenības
2016. gada 24. janvāris, 19:46

Priekā par "Prāta vētras" uzvaru, Dons beidzot svin pa īstam. AIZKULIŠU FOTO

Jauns.lv

Kad naktī uz svētdienu Ventspils Olimpiskajā centrā bija beigusies “Muzikālās bankas 2015” balvu pasniegšanas ceremonija, uzvarētāji „Prāta vētra” un lūgtie viesi pulcējās grandiozā banketā.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad mūziķu ballītē svinību galds noplaka rekordātrumā, un jau pēc 15 minūtēm uz šķīvjiem bija palikušas vien dažas salātlapas, ventspilnieki bija gādājuši, lai šoreiz tamlīdzīgs nesmukums neatkārotos. Banketu Ventspils mērs Aivars Lembergs atklāja, viesmīlīgi ziņodams, lai skatuves mākslinieki ēd, cik tik sirds kāro. „Tas, kas ir salikts galdā, nav viss. Kad apēdīsiet, atnesīs vēl!” Mielastā šoreiz bija bagātīgi sarūpētas karbonādes, kotletes, dažādi salāti, un dārzeņu plates. No dzērieniem gan tika piedāvāts tikai vīns, un tie, kas vēlējās vai nu slāpes veldzēt ar ūdeni, vai iemalkot ko stiprāku, tika aicināti kāroto nopirkt bārā.

Pēc mēģinājumos, radio tiešraidēs un koncertā aizvadītās garās dienas mūziķi banketā beidzot ļāvās atpūtai. Zinot, cik ļoti no uzmanības dzimtenē vairās „Prāta vētras” mūziķi, daudzi sprieda, ka viņi visticamāk aizšmauks no Ventspils, tā arī nenosvinējuši savu uzvaru kopā ar pārējiem skatuves kolēģiem. Tomēr „Prāta vētra” ballītē ieradās un svinēja!

Visi ievēroja, ka atraktīvākais „Prāta vētras” triumfa atzīmētājs bija mūziķis Dons jeb Artūrs Šingirejs, kurš „Muzikālās bankas” statueti bija nopelnījis iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas. Dons, kurš citkārt vairījās piedalīties burziņos ar iedzeršanu, šoreiz lustējās no sirds. Viņš banketā sirsnīgi sasveicinājās, sarokojos, apkampās un aprunājās teju vai ar visiem svinību viesiem, un, spriežot pēc jautrās omas, bija iesilis vēl pirms ierašanās ballītes norises vietā. Pasākumu mūziķis pameta, apskāvis „Prāta vētras” menedžeres Ievu Liepu un Aiju Auškāpu.

Priecīgā noskaņojumā ballīti pameta arī grupas „Musiqq” dalībnieki Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, kuriem „Muzikālās bankas” statueti pasniedza Ventspils mērs Aivars Lembergs, sveicot viņus kā Ventspils iedzīvotāju simpātiju.

     


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša