Jogas pasniedzējai Inetai Ķirsei - 50! FOTO
Jogas pasniedzējai Inetai Ķirsei otrdien aprit 50 gadi. Ziemās viņa iecienījusi šādi izbaudīt gaisa kontrastpeldes.
Slavenības
2016. gada 26. janvāris, 09:37

Jogas pasniedzējai Inetai Ķirsei - 50! FOTO

Jauns.lv

Par jogas pasniedzēju Inetu Ķirsi-Tiesnieci droši var teikt, ka viņa izskatās jaunāka par saviem gadiem. Jo reti kurš, redzot šo simpātisko un lokano dāmu, pateiktu, ka viņai jau ir 50 gadi!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apaļā jubilejai Inetai Ķirsei ir tieši šodien – 2016. gada 26. janvārī. Ar jogu viņa aizraujas jau daudzus, jo daudzus gadus, un tieši tas ir viņas lieliskās formas noslēpums. Ineta jau vairāk nekā 16 gadus ir precējusies ar Jāni Tiesnieku, kurš par viņu ir 11 gadus jaunāks. Ineta ir arī mamma divām meitām un arī vecmāmiņa.

Par vienu no veidiem, kā uzturēt sevi formā, Inese Ķirse min gaisa kontrastpeldes. Arī ziemā! Pirms dažiem gadiem žurnālam “OK!” Inese Ķirse stāstīja: “Daba mūs radīja kailus, un ir pilnīgi skaidrs, ka elpojam arī caur ādu. Tā līdzīgi nierēm ar sviedru palīdzību no asinīm izvada kaitīgās vielas. Uz ādas ir izvietoti visu nervu gali, to caurvij venozie asinsvadi, un dažs labs pētnieks saka, ka zināmā mērā āda ir arī mūsu smadzenes. Bez ādas nav iespējami nekādi dzīvības procesi. Tāpēc ātrākais ceļš uz veselību – ļaut tai ik dienas saskarties ar svaigu gaisu.

Lai ziemā āda elpotu un smadzenēm piekļūtu svaigs gaiss, es trīs reizes nedēļā praktizēju gaisa kontrastpeldes. Tērpusies vienīgi sporta tērpā – šortos, īsā krekliņā un zābakos, noteiktu laiku pavadu aukstumā un tad atgriežos siltā, nedaudz uzkarsētā telpā. Sāku ar 20 sekundēm, pakāpeniski mainot atrašanās laiku te aukstā, te siltā vidē līdz divām minūtēm, un tā desmit reizes. Ārā uzturos, skrienot vai minoties uz velotrenažiera, iekšā – pavingroju. Pirmajā brīdī, izejot laukā, nemaz nav auksti, taču, kad atrašanās laiks ārā jāpaildzina, jūtu, ka jāskrien intensīvāk, lai ķermenis uzturētu siltumu. Taču nav tā, ka spītīgi turos pretī laikapstākļiem un ļauju, lai vējš mani izpūš līdz kauliem. Vējainā laikā neskrienu pa sniegoto dārzu, tad pavingroju laukā uz lievenīša.

Protams, vienmēr pirms došanās ārā pieķeru sevi pie domas: “Varbūt šorīt nodarbību izlaist...”, jo brīdī, kad pamostos un izlienu no siltas gultas, tiešām negribas doties laukā aukstumā. Saņemos, jo zinu, ka pēc tam sajūtas būs ļoti patīkamas. Man patīk šis process, jo, pateicoties tam, uzlabojas iekšējo orgānu darbība, asins cirkulācija un imunitāte. Svaigais gaiss palīdz iztīrīties plaušām, smadzenes piepildās ar skābekli un pēcāk sniedz man milzu enerģiju un veicina koncentrēšanās spēju. Darbi, ko daru dienā pēc kontrastpeldēm, tiek veikti ar simtprocentīgu atdevi un kvalitāti. Esmu modra visu dienu, nesūdzos par nogurumu un miegainību,” deva padomu Ineta Ķirse.

   

Kasjauns.lv / Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva (Aiga Rēdmane, Sergejs Akuraters, Vadims Straume u.c.)