Lieliskais aktieris Juris Žagars svin. Viņam 55!
Aktieris Juris Žagars gluži pamatoti tiek uzskatīts par vienu no seksīgākajiem un vīrišķīgākajiem Latvijas vīriešiem.
Slavenības
2016. gada 26. janvāris, 16:06

Lieliskais aktieris Juris Žagars svin. Viņam 55!

Kasjauns.lv

Ne velti viņš regulāri ir Latvijas seksīgāko vīriešu TOP augšgalā. Aktieris, uzņēmējs, politiķis, kalnu slēpošanas instruktors. Īsts sapņu vīrietis, vai ne! Viņš - Juris Žagars – otrdien atzīmē savu 55. jubileju!

Juris Žagars dzimis 1961. gada 26. janvārī Cēsīs. Mācījies Cēsu Valsts ģimnāzijā (toreiz Cēsu 1. vidusskolā) fizikas-matemātikas klasē, ko pabeidza 1979. gadā. Sešus gadus vēlāk Juris Žagars absolvēja Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra fakultāti un uzsāka darbu Jaunatnes teātrī, bet kopš 1993./94. gada sezonas viņš strādā Dailes teātri. Juris Žagars filmējies vairākās kinolentēs un TV seriālos. Par lomu filmā "Dubultnieks" (1986) saņēmis Lielo Kristapu kā labākais aktieris, otro reizi šo balvu saņēmis par lomu filmā "Tumšie brieži" (2007). 1999. gadā saņēmis Spēlmaņu nakts balvu.

Aktieris ir arī veiksmīgs uzņēmējs. Viņš ir īpašnieks Cēsīs esošajam slēpošanas kompleksam “Žagarkalns”, kur Juris Žagars ir ne tikai tā direktors, bet arī slēpošanas instruktors. 2009. gadā Žagars gadā kandidēja pašvaldību vēlēšanās no Tautas partijas saraksta un tika ievēlēts Cēsu novada domē, bet 2012. gada augustā viņu apstiprināja par Vidzemes Mūzikas un kultūras centra vadītāju.

Juris Žagars ir precējies trīs reizes un trīs bērnu tēvs - pirmajā laulībā ar filozofi Tatjanu Žagaru pasaulē nāca divi dēli Jānis un Matīss, bet otrajā laulībā sieva Indra Lūkina viņam dāvāja meitu Ievu. 2012. gadā Juris Žagars apprecējās ar anglieti Trūdiju Kītu.

2013. gada nogalē intervijā žurnālam “OK!” par savu vecumu izteicās: “Tā ir liela privilēģija, ko varu atļauties savā vecumā. Bērni ir lieli, tikai Ieviņa, daudz mazāk atbildības, lielāka brīvība. Varu atļauties dzīvot arī sev, strādāt teātrī. Man bieži prasa biznesa partneri – tas ir tavs hobijs? Nevaru iestāstīt, ka tas ir mans pamatdarbs.”


Kasjauns.lv/FOTO: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva (Aigars Hibneris, Jānis Deinats, Tatjana Vlasova, Mārtiņš Ziders, Gunārs Janaitis, Agnese Zeltiņa un citi)