Neticami! 112 gadus veca kundzīte nopīpējusi jau 95 gadus un turpina to darīt. FOTO
Lēdija ar „iekšām”: viņa sāka pīpēt 17 gadu vecumā, un dara to vēl šobaltdien, kad viņa ir 112 gadu.
Trakā pasaule
2016. gada 27. janvāris, 14:23

Neticami! 112 gadus veca kundzīte nopīpējusi jau 95 gadus un turpina to darīt. FOTO

Jauns.lv

Lēdija, kuru apskaustu pat latviešu režisors Džilindžers, kurš, zināms, pīpējot kā skurstenis! Šai indiešu dāmai ir pilni 112 gadi; viņa pārdzīvojusi vai visus sava ciema iedzīvotājus, ieskaitot daudzus savus bērnus.

„Neredzu nekā slikta smēķēšanā,” teic Batuli Lamičane, kurai šī gada martā apritēs jau 113 gadu. Viņa dzimusi tālajā 1903.gadā, un smēķēšanas netikumam (?) ļāvās septiņpadsmit gadu vecumā.

Kopš tā laika Batuli pīpē katru dienu, un arī izpīpēto smēķu apjoms ir iespaidīgs, proti, 30 cigarates dienā, turklāt kundze pati uzskata, ka tieši šis ieradums ir viņas ilgā mūža pamatā. Batuli vīrs sievieti pameta jau pirms astoņdesmit gadiem, aizbraucot darba meklējumos citviet Indijā.

Abiem bija 5 bērni, no kuriem dzīvs šobrīd ir tikai visvecākais dēls, kuram ir 85 gadi. Četrus bērnus rūdītā pīpmane pārdzīvojusi. Šobrīd Batuli dzīvesprieks ir gan mazbērni, gan rituāls pīpēt. Tiesa, viņai ir kāds vērā ņemams padoms visiem tiem, kuri brīnās par viņas dzīvesstilu: „Es nekādā gadījumā neiesaku rūpnieciski, komerciāli ražotās cigaretes,” viņa teic. Šī dāma smēķē tā saukto „beedis” jeb Indijas nabadzīgo ļaužu ļuļķi. Tās ir tievas cigaretes, kurās tabaka ietīta koku lapā. Indijas turīgais slānis šādus smēķus vai nu nelieto vispār, vai arī dara to paslepus no citiem.

112 gadu vecumā šī pīpmane ir pie visnotaļ labas veselības, vienīgi viņas runa reizēm ir nesakarīga, teic sievietes mazbērni.

 

Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix

Tēmas