Selīna Diona atvadās no vīra baznīcā, kur savulaik laulājās. FOTO
Kanādiešu dziedātāja atvadījās no vīra Renē Andželila Monreālas Dievmātes bazilikā, kur pirms 21 gada teica vīram jāvārdu. Bērēs piedalījās arī pāra trīs kopīgie bērni – Renē Šarls (vidū) un dvīņi Edijs un Nelsons.
Slavenības
2016. gada 28. janvāris, 07:28

Selīna Diona atvadās no vīra baznīcā, kur savulaik laulājās. FOTO

Jauns.lv

Tālajā 1994. gadā Monreālas Dievmātes bazilikā dziedātāja Selīna Diona (tagad 47) teica jāvārdu savam vīram menedžerim Renē Andželilam (73). Grezno kāzu ceremoniju translēja nacionālā televīzija. 21 gadu vēlāk ģimene atkal pulcējās šajā pašā svētvietā, taču šoreiz, lai atvadītos no Andželila uz visiem laikiem.

Dziedātājas Selīnas Dionas vīra Renē Andželila bēru ceremonija notika tajā pašā baznīcā, kur pāris viens otram solīja mūžīgu mīlestību, līdz Dievs viņus šķirs laicīgā nāvē. Līdzīgi kā šī Kvebekā tik slavenā pāra kāzas, arī ieskatu bēru ceremonijā translēja nacionālā televīzija. Kanādiešu laikraksts „The Star” informē, ka „nacionālās bēres nodrošina tiem, kas atstājuši nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbībā, kultūrā vai sportā.” Šādā reizē par vietu, kur notiek atvadīšanās un bēru ceremonija, maksā valdība. Tā arī nodrošina apsardzi un to, lai pūlis netraucētu sērotājiem. Ģimenei jāsedz vien apbērēšanas izdevumi.

Lai arī Selīna Diona ir piektā vairāk pelnošā dziedātāja pasaulē un viņas kapitāls novērtēts 590 miljonos eiro, šī ir goda izrādīšana aizgājējam no valdības puses.

Selīnas Dionas vīrs nomira no rīkles vēža šā gada 14. janvārī, būdams 73 gadus vecs. Viņš Selīnas talantu atklāja, kad dziedātāja bija vien 12 gadus veca meitene.

Bērēs līdzās sērojošajai atraitnei bija visi trīs pāra kopīgie bērni – Renē Šarls (14) un piecus gadus vecie dvīņi Edijs un Nelsons. Pati Selīna bija tērpusies melnā kleitā un galvu piesegusi ar melnu plīvuru. Viņa uz vīra melnā zārka nolika purpura krāsas kallas.

Bēres apmeklēja arī daudzas Kvebekā ievērojamas personības, to skaitā valdības pārstāvji un vietējā mēroga slavenības. Viņu vidū bija arī bijušais Kvebekas provinces premjers Žans Šarē un pašreizējais šī amata pildītājs Filips Kujārs, kā arī Monreālas un Kvebekas mēri.

   

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press