Surogātmāte supermodelei Tairai Benksai dāvā dēlu
„Pati labākā dāvana, pie kuras esam tik smagi strādājuši un lūgušies, beidzot ir klāt,” par dēliņa Jorka nākšanu pasaulē pavēstījusi supermodele Taira Benska un viņas draugs fotogrāfs Ēriks Asla. Tā kā pati Taira cieš no problēmām ar auglību, mazuli viņai iznēsājusi surogātmāte.
Slavenības
2016. gada 28. janvāris, 16:31

Surogātmāte supermodelei Tairai Benksai dāvā dēlu

Jauns.lv

Supermodele Taira Benksa un viņas draugs Ēriks Asla kļuvuši par vecākiem savam pirmdzimtajam. Mazulis pasaulē nācis ar surogātmātes palīdzību.

Supermodele Taira Benksa pati pavēstījusi priecīgos jaunumus par dēliņa Jorka piedzimšanu šā gada 27. janvārī. Jaunā māmiņa sociālajos tīklos publiskojusi fotogrāfiju ar jaundzimušā slimnīcas cepurīti, kuru rotā rozā un zilas svītriņas. „Pati labākā dāvana, pie kuras esam tik smagi strādājuši un lūgušies, beidzot ir klāt. Viņam ir tādi paši pirkstiņi un lielas acis kā man, un tēta Ērika mute un zods,” pirmajos novērojumos dalās Taira. „Mēs sakām lielu paldies sievietei eņģelim, kas iznēsāja mums mazo brīnumpuisīti, un aizlūdzam par visiem, kuriem ir grūti tikt pie šī priecīgā dzīves pavērsiena. Jork Benks Asla, laipni lūgts šajā pasaulē!”

Supermodele Taira Benksa un norvēģu fotogrāfs Ēriks Asla ir kopā divus gadus. Modele intervijās jau agrāk atzinusi, ka viņai ir problēmas ar bērna ieņemšanu. „Mēs esam tik saviļņoti par mūsu prieka stariņu, mazo puisīti,” sarunā ar slavenību žurnālu „People” īsi pēc mazuļa piedzimšanas izteikusies Benksa. „Ceļš līdz tam nebija viegls, kā esmu to jau agrāk teikusi. Taču mani un viņa tēti Ēriku šā tuneļa galā gaidīja skaista gaiša gaisma.”

„Kad veros sava dēla skaistajās actiņās, es domāju par visiem tiem cilvēkiem, kas cieš no neauglības vai problēmām ar bērna iznēsāšanu, un turpinu aizlūgt par viņiem ik dienas. Manas cerības un sapņi ir pildīti ar laba vēlējumiem, lai arī viņi reiz izjustu to prieku, ko man sagādā mazā dārgumiņa Jorka Benksa Aslas turēšana rokās.”

Aizvadītā gada septembrī TV šovā „FABLife” Taira izplūda asarās par nežēlīgo attieksmi no svešu cilvēku puses, kas sociālajos tīklos uzstājīgi prasa atbildēt, kāpēc viņai nav bērnu. Modele, kura agrāk pat apmeklējusi mākslīgās apaugļošanas procedūras, izstāstīja savas bēdas, pēc tam, kad modele Krisija Tīgena atklāti runāja arī par savām nedienām ar auglību. „Ir tik nomācoši sociālajos tīklos nemitīgi lasīt jautājumus ‘kāpēc gan tev nav bērnu, kāpēc gan tev nav bērnu?’. Jūs nezināt, jūs nesaprotat, kam esmu gājusi cauri. Jums pat nav vismazākās nojausmas par to,” asarām acīs norādīja Taira.

Benksa atklāja, ka agrā jaunībā bijusi pārliecināta, ka viņai būs kupla ģimene, un cik dziļi šokēta viņa jūtas, ka šai cerībai nav bijis lemts piepildīties. „Ilgu laiku es to uztvēru viegli. Man bija 23 gadi un es sev mēdzu teikt – tuvāko trīs gadu laikā man noteikti būs bērni,” atceras modele. „Kad man palika 24, es turpināju sev teikt, ka nākamo trīs gadu laikā man noteikti būs bērni. Es sev to turpināju teikt katru gadu. Bet pēc kāda laika, kad es to reāli gribēju, nebija tik viegli.”

Pērn sarunā ar žurnāla „People” reportieri Taira atzina, ka ir pat apmeklējusi mākslīgās apaugļošanas procedūras, bet viss bijis veltīgi. „Esmu piedzīvojusi dažus ne tik priecīgus mirkļus, dažus ļoti traumatiskus brīžus,” norādīja modele. „Ar gadiem ir aizvien grūtāk. Tas vairs nevar tā vienkārši gadīties.”

„Kad man apritēja četrdesmit, bija tikai viens par ko nebija prieka – par to, ka man nav bērnu. Es pie sevis secināju: ‘Sasodīts, mans bioloģiskais pulkstenis tikšķ.’”

„Kopš 23 gadu vecuma es sev tik teicu, ka nākamo trīs gadu laikā noteikti būs bērni. Es to turpināju teikt atkal un atkal. Taču pēc manis (darbā) nestāv rindā un ir jāpieņem visi darbi, ko iespējams paveikt. Es centros atrast laiku, kad tam notikt.”

Pēc 22 sezonām Taira beigusi šovu „America’s Next Top Model”, viņas sarunu šovs „FABLife” pērn rudenī atcelts un nu modelei ir laiks, ko veltīt rūpēm par jaundzimušo mazuli. Taču viņa aizvien centīsies apvienot karjeru ar ģimenes dzīvi. Taira parakstījusi līgumu par Evas lomas atveidošanu Disneja filmas „Life-Size” turpinājumā. Pirmā filma iznāca 2000. gadā.

Dēliņš Jorks modelei Tairai Benksai ir pirmais mazulis. Turpretī viņas draugam Ērikam Aslam ir trīs meitas, kas dzīvo ar tēvu Losandželosā.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press, Instagram