Šefpavārs Havjērs Garsija sava traktiera atklāšanā pats ķeras pie muzicēšanas. FOTO
Havjērs Garsija kopā ar Laimi Rācenāju muzicē mariači bandā “Sol y Sombra” un uzstājās Havjēra meksikāņu virtuves atklāšanā.
Slavenības
2016. gada 29. janvāris, 04:20

Šefpavārs Havjērs Garsija sava traktiera atklāšanā pats ķeras pie muzicēšanas. FOTO

Jauns.lv

Atraktīvais meksikānis Havjērs Garsija, kurš jau vairāk nekā 30 gadus dzīvo Latvijā, Vecrīgā atvēris jaunu meksikāņu virtuvi “El Santo X”. Tās atklāšanā Havjērs viesus izklaidēja ne tikai ar ēdieniem, bet arī ar karstasinīgu meksikāņu mūziku.

Kaut arī Havjērs pēc pamatizglītības ir tēlnieks - keramiķis, nu jau daudzus gadus viņš darbojas sabiedriskajā ēdināšanā – bijis restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs, bet pēc tam uzsācis privātu biznesu, atverot paša restorānus. Viņa jaunākais lolojums ir meksikāņu virtuve “El Santo X”, kuras atklāšanā aizvadītajā nedēļā pulcējas daudz ļaužu – viesu vidū bija Latvijā dzīvojošie meksikāņi, kā arī Havjēra draugi un mākslinieki, tostarp eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dēls Kārlis Freibergs un gleznotāja Ieva Iltnere.

Jaunā traktiera atklāšanas svētkos Havjērs bija kā “Figaro šurp, Figaro turp”, jo spēja gan pasniegt meksikāņu ēdienus, gan piedāvāt dzērienus, gan arī muzicēt. Un kā gan nē – paralēli darbam virtuvē Havjērs ir arī mūziķis un muzicē mariači bandā “Sol y Sombra” kopā ar pazīstamo Laimi Rācenāju. Un tieši viņi bija tie, kas svinībās radīja īsti meksikānisku gaisotni.

Havjērs Garsija, Laimis Rācenājs un mariači bandu “Sol y Sombra”


Kasjauns.lv/FOTO: Mārtiņš Ziders