Aizsaulē devies iluzionists Genādijs Paļčevskis
Šovakar pienākušas skumjas ziņas, ka cīņā ar vēzi nav izturējis iluzionists Genādijs Paļčevskis.
Slavenības
2016. gada 2. februāris, 23:30

Aizsaulē devies iluzionists Genādijs Paļčevskis

Jauns.lv

Šovakar pienākušas skumjas ziņas, ka cīņā ar vēzi tomēr nav izturējis Latvijas slavenais ilizionists Genādijs Paļčevskis. Portālam rus.lsm.lv ziņas par Paļčevska aiziešanu apstiprinājusi iluzionista sieva Jeļena Paļčevska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Man negribētos šo vēsti padarīt par masu ziņu, bet diemžēl nepatīkamās ziņas izplatās ātrāk nekā patīkamās,” rus.lsm.lv sacījusi Jeļena.

Kasjauns.lv pagājušajā gada rudenī vēstīja, ka pazīstamo Latvijas iluzionistu Genādiju Paļčevski skārusi reta slimība – siekalu dziedzeru vēzis. Viņam steidzīgi bija nepieciešama ārstēšanās Vācijā. Sabiedrība ziedoja Paļčevska veselībai, Genādijs bija devies uz Vāciju ārstēties, bet smagā slimība tomēr izrādījās spēcīgāka.

2015. gada 3. jūlijā bija pēdējā pazīstamā iluzionista uzstāšanās publikas priekšā. Tās laikā mākslinieks, kuru ciena un mīl gan Latvijā, gan ārzemēs, bija slims jau gandrīz gadu. Genādijam tika veikts ķīmijterapijas un apstarošanas ārstnieciskais kurss. Diemžēl veselības stāvoklis pasliktinājās. Kļuva skaidrs, ka vai nu jāmeklē alternatīvas, vai arī Genādija ģimenei vajadzēs noraudzīties, kā viņu vīrs un tēvs mirst.

Genādijs un Jeļena Paļčevski bija precējušies jau 25 gadus, viņiem ir divi nepilngadīgi bērni. Pagājušā gada augustā Paļčevski salaulājās baznīcā. Lēmumu par laulāšanos Paļčevski pieņēma jau pirms diviem gadiem, kad Genādijs bija vesels un nekas neliecināja par smago slimību.

„Pirms diviem gadiem mēs vēlējāmies sarīkot sev lielus svētkus, bet tagad, kad Gena jūtas tik slikti, pēc laulību ceremonijas mēs klusi pasēdējām mājās. Vīrs man uzdāvināja sudraba gredzentiņu ar sirsniņas pusīti. Otra šīs sirds pusīte ir pie viņa, lai mēs tur debesīs nepazaudētu viens otru. Un tā arī ir, mēs esam viena vesela divas pusītes un mīlam viens otru visu mūsu dzīvi,” stāstīja Jeļena.

 „Mēs nevēlējāmies publicitāti, nevēlējāmies, lai kāds zinātu, ka Genādijam ir šāda slimība. Viņš turpināja uzstāties, bet šobrīd šis ir dzīvības vai nāves jautājums. Es mīlu savu vīru un izdarīšu visu, kas ir manos spēkos, lai viņam palīdzētu,” rudenī sacīja Jeļena Paļčevska, kurai nācās sava vīra slimības dēļ aizvietot viņu lomās, kur iepriekš bija viņa asistente.

Genādijs pirms pieciem gadiem uzstādīja Ginesa rekordu, atrodoties ieslēgtam ledus kubā. Tas notika Maskavā, šo notikumu plaši aprakstīja plašsaziņas līdzekļi.

Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva