Lady Gaga "Grammy" ceremonijā izpildīs Deivida Bovija dziesmas
Lady Gaga uzstāšanās ceremonijā bija apstiprināta vēl pirms Bovija nāves.
Slavenības
2016. gada 4. februāris, 08:26

Lady Gaga "Grammy" ceremonijā izpildīs Deivida Bovija dziesmas

Jauns.lv

Amerikāņu dziedātāja "Lady Gaga" šomēnes "Grammy" balvu ceremonijā veltīs mūžībā aizgājušajam rokmūziķim Deividam Bovijam "eksperimentālu piemiņas uzstāšanos".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lady Gaga" izpildīs trīs vai četras Bovija dziesmas. Tas būšot "apliecinājums" Bovija radošajam garam, kurā tikšot iesaistītas vairākas maņas, norādīja ASV Ierakstu akadēmija.

Kā jau ziņots, Bovijs 69 gadu vecumā nomira no vēža. Mūziķis aizgāja mūžībā tikai divas dienas pēc albuma "Blackstar" iznākšanas.

"Lady Gaga" līdz šim ieguvusi sešas "Grammy" balvas. Līdzīgi kā Bovijs, arī viņa savas karjeras laikā iejutusies dažādās lomās.

"Lady Gaga" uzstāšanās ceremonijā bija apstiprināta vēl pirms Bovija nāves.

"Gandrīz tajā pašā brīdī, kad Deivids aizgāja, mēs zinājām, ka vajag mainīt virzienu," sacīja ceremonijas producents Kens Ērlihs. "Mēs uzreiz to pārrunājām un vienojāmies, ka "Lady Gaga" būs tā, kura godinās Deivida piemiņu. Viņa tam ir ideāli piemērota."

"Lady Gaga" priekšnesuma muzikālais režisors būs Nails Rodžerss, kurš piedalījās Bovija 1983.gada albuma "Let's Dance" tapšanā.

Otrdien ASV Nacionālā futbola līga (NFL) paziņoja, ka "Lady Gaga" svētdien "Super Bowl" izcīņas atklāšanā izpildīšot ASV himnu. Sporta pasākumā uzstāsies arī amerikāņu dziedātāja Bejonsa un britu grupa "Coldplay".

NFL rīkotā "Super Bowl" izcīņa ir starp skatītākajām televīzijas pārraidēm ASV. Katru gadu to noskatās apmēram 100 miljoni amerikāņu.

LETA/Foto: AFP/LETA