Andželina Džolija apsola nopirkt jaunu māju sievietei, kuras ēku izmantojusi filmā. FOTO
Andželina Džolija apsolījusi 26 gadus vecajai kambodžietei Peiai Teinai, ka uzcels viņai ar mammu un meitu jaunu māju vecās vietā, ko viņa izmantojusi savas jaunās filmas „First They Killed My Father” vajadzībām.
Slavenības
2016. gada 4. februāris, 17:36

Andželina Džolija apsola nopirkt jaunu māju sievietei, kuras ēku izmantojusi filmā. FOTO

Jauns.lv

Holivudas aktrise Andželina Džolija devusies uz Dienvidaustrumu Āziju, kur strādā pie filmas „First They Killed My Father” („Vispirms viņi nogalināja manu tēvu”). Viņa filmā izmantojusi kādas kambodžiešu ģimenes mājvietu un apsolījusi tās īpašniecei uzcelt jaunu māju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktrise Andželina Džolija ir jaunās lentes režisore un producente. Scenāriju viņa veidojusi kopā ar biogrāfiskā stāsta autori kambodžiešu rakstnieci Longu Ungu.

Šis nav izdomāts stāsts. 2000. gadā Unga sarakstīja grāmatu par pārdzīvoto Kambodžas sarkano khmeru režīma laikā. Notikumi filmā būs atainoti no karā ierauta bērna skatupunkta.

Filma būs balstīta uz Kambodžas cilvēktiesību aktīvistes Longas Ungas memuāriem „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers” („Vispirms viņi nogalināja manu tēvu: Kambodžas meita atceras”).

„Mani ļoti aizkustināja Longas grāmata,” teica Džolija. „Tā uz visiem laikiem padziļināja manu izpratni par to, kā bērni pārdzīvo karu un kādu iespaidu tas atstāj uz viņu emocionālo atmiņu. Tā mani pietuvināja Kambodžai, mana dēla dzimtajai zemei.”

40 gadus vecajai Džolijai ir 14 gadus vecs dēls Medokss, kuru viņa 2002.gadā adoptēja no Kambodžas bērnunama, kamēr vēl bija precējusies ar aktieri Billiju Bobu Torntonu. Arī Medokss būs iesaistīts kinolentes uzņemšanā.

Džolija filmēšanas vajadzībām izmantojusi 26 gadus vecās kambodžietes Peias Teinas koka māju, kurā sieviete dzīvo kopā ar savu divus gadus veco meitu Šantriju un 53 gadus veco mammu Moulu. Par ēkas izmantošanu filmā, aktrise apsolījusi jaunās sievietes ģimenei uzcelt jaunu māju.

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press