Vīnes Operas balle pulcē Eiropas smalkās aprindas. FOTOREPORTĀŽA
83 gadus vecais austriešu miljonārs Ričards Lugners uz balli ieradās amerikāņu aktrises Brūkas Šīldsas (pa kreisi) sabiedrībā.
Slavenības
2016. gada 5. februāris, 11:39

Vīnes Operas balle pulcē Eiropas smalkās aprindas. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Austrijas galvaspilsētā norisinājās ikgadējā Vīnes Operas balle, kurā šogad, kā ierasts, pulcējās dažādu valstu sabiedrības krējums. Viesu pulkā bija amerikāņu aktrises Brūka Šīldsa un Pamela Andersone, operdziedātāji Plasido Domingo un Olga Peretjatko.

Vīnes Operas balle katru gadu piesaista tūkstošiem viesu no visas pasaules, sākot no jaunām kinoaktrisītēm līdz politiķiem, sporta zvaigznēm un biznesmeņiem, kuri pavada šo nakti valša ritmā, malkojot šampanieti.

Tradīcija rīkot balles ir dziļi iesakņojusies Austrijas vēsturē. Austrijas karnevālu sezona notiek no 1.janvāra līdz Pelnu trešdienai, kas ievada gavēņa laiku pirms Lieldienām. Tagad karnevālus un balles rīko gandrīz vai visas profesiju grupas - kafejnīcu īpašnieki, konditori, juristi, tiesneši, ugunsdzēsēji, floristi, ārsti.

Visslavenākā un viskrāšņākā ir Vīnes operas balle "Wiener Opernball", kura tiek rīkota Vīnes Valsts operā jau kopš 1877.gada. Īpaši slavena ir gadu pēc Austrijas neatkarības iegūšanas 1965. gadā rīkotā Vīnes operas balle, kurā pulcējās pazīstami tā laika politiķi. Pēc tam gadu no gada balles kļuva arvien krāšņākas un dārgākas.

  Kasjauns.lv, LETA, Foto: Reuters/Scanpix, EPA/LETA, AFP/LETA, Vidapress