Pazīstami Latvijas aktieri debitē LTV seriālā. Šodien filmas "Saplēstā krūze" pirmizrāde! FOTO
Aktieri Mārtiņš Upenieks (no kreisās), Ieva Segliņa, Kaspars Dumburs, Kristīne Nevarauska un Imants Strads priecēs jaunā LTV seriālā „Saplēstā krūze”.
Slavenības
2016. gada 13. februāris, 14:15

Pazīstami Latvijas aktieri debitē LTV seriālā. Šodien filmas "Saplēstā krūze" pirmizrāde! FOTO

Jauns.lv

Šovakar būs pirmizrāde LTV daudzsēriju filmai „Saplēstā krūze”, kurā galvenos tēlus atveido Latvijā pazīstami aktieri – Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Kaspars Dumburs un citi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filma veidota pēc 1942. gadā Alfrēda Dziļuma sarakstītā romāna „Saplēstā krūze” motīviem. Seriāla centrā ir cilvēks – latvietis, kurš darīs visu, lai nosargātu savas vērtības – laimi, ģimeni, bērnu, arī īpašumus ar visdažādākajām metodēm – gan ar viltu un cietsirdību, gan ar patiesu mīlestību un atklātību.

No romāna gan ņemti vien daži galvenie tēli un to attiecību līkloči. Lielāko daļu filmas veido oriģinālsaturs, kas apaudzēts ar dažādiem notikumiem. Piemēram, oriģinālajā stāstā nebija pastnieka tēla, bet filmā viņš būs, turklāt ar rudiem matiem, un to atveidos Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens.

„Filma ir stilizācija par pagājušā gadsimta 30-tajiem gadiem. Ja kāds gaida, ka mēs būsim autentiski, tad tas ir pilnīgi garām, tā nebūs. Filmas prioritāte ir cilvēciskās attiecības,” atklāj režisore Inta Gorodecka.

12 sēriju garumā satiksimies ar iemīļotiem aktieriem no dažādiem Latvijas teātriem: Ievu Segliņu, Kristīni Nevarausku, Kasparu Dumburu, Mārtiņu Upenieku, Imantu Stradu, Kasparu Godu, Aneti Berķi, Ingu Misāni – Grasbergu, Skaidrīti Putniņu, Jāni Dreiblatu, Kārli Freimani, Aivaru Krancmani un citiem.

Vairākiem aktieriem šī ir debija TV filmā, kā, piemēram, Liepājas teātra aktrisei Anetei Berķei un Dailes teātra aktierim Mārtiņam Upeniekam. „Mans sapnis bija filmēties kinolomās. Spēlējot „Saplēstajā krūzē”, man tā bija lieliska pieredze. Iepazinos arī ar citu teātru kolēģiem, un vēl viens pozitīvais faktors bija filmēšanas vide. Man bērnībā nav bijis lauku, tāpēc izbaudīju laiku, ko varēju vasarā pavadīt pie dabas,” atklāj aktrise Anete Berķe.

Top LTV filma „Saplēstā krūze


Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, publicitātes