foto: Dutch Press Photo/WENN.com/Vida Press
Mazie karaliskie dvīņi viens pēc otra nejauši nomet rotaļlietas no Monako pils balkona
Slavenības
2018. gada 22. novembris, 09:30

Mazie karaliskie dvīņi viens pēc otra nejauši nomet rotaļlietas no Monako pils balkona

Jauns.lv

Kā zēniem, tā meitenēm, kā prinčiem, tā princesēm – mums visiem ir gadījušies šie mazie neveiklie brīži, par kuriem ģimene atgādinās vēl desmitiem gadu. Sveicot tautu Monako Nacionālajā dienā, uz pils balkona līdz ar princi Albertu un princesi Šarlēnu bija iznākuši arī viņu dvīņi. Rotaļājoties ar līdzpaņemtajām mantiņām, bērniem misējās tās izlaist no rokām.

Monako karaliskie dvīņi princese Gabriela un princis Žaks šā gada 10. decembrī svinēs savu ceturto dzimšanas dienu. Abiem šis jau bija trešais gads, kad viņi piedalījās Monako Nacionālās dienas svinībās.

Līdz ar karalisko ģimeni militāro parādi un maršējošo orķestru priekšnesumu vēroja gavilējošs pūlis. Taču šķiet, ka par šā gada svētkiem bērniem atgādinās kā par reizi, kad abi no pils balkona nejauši nosvieda savas līdzpaņemtās mantiņas, ar kurām tobrīd rotaļājās.

Gabriela šādi pazaudēja oranžo balonu, bet Žaks bruņinieka figūriņu.

Monako karaliskā ģimene svin Nacionālo dienu

gallery icon
36

Pēc ceremonijas pils pagalmā aukstajā rītā un dievkalpojuma katedrālē karaliskā ģimene devās uz pils balkonu, kur monarhs un viņa ģimene sveic tautu jau kopš 1857. gada.

„Princis Žaks un princese Gabriela tagad ir īstajā vecumā,” kāds paziņa norādījis slavenību žurnālam „People”. „Viņi par visu priecājas. Tagad viņi var piedalīties grandiozajā pasākumā. Bija acīmredzams, ka viņi šo dienu izbaudīja.”

foto: REUTERS/SCANPIX
Princese Gabriela un princis Žaks uz pils balkona rotaļājās ar balonu un bruņinieka figūriņu.

Princese Šarlēna bija ģērbusies rūtainā vilnas mēteļdrēbes jakā, ko darinājis zīmols „Akris”. Svinīgo ceremoniju no pils balkona vēroja arī princeses Karolīnas mazbērni.

Tomēr vislielāko uzmanību izpelnījās princese Gabriela. Jau līdz ar brīdi, kad uz balkona iznesa pakāpienu, lai mazie troņmantinieki varētu vērot notiekošo (un tauta redzētu arī viņus), princese piesaistīja sev uzmanību.

Gabriela bija ģērbta sarkanā kleitiņā. Princese dejoja un šūpojās līdzi mūzikas pavadībā. Viņa māja ar roku pūlim un ēda cepumus.

Gabriela visu rītu sevi izklaidēja ar oranžu balonu, bet tad kādā brīdī tas izslīdēja bērnam no rokām un nokrita lejā pils pagalmā. Brīdi, kad balons krīt lejā, attēlos un video ierakstos iemūžinājuši fotogrāfi un operatori. Meitene izskatās pārsteigta un noraizējusies reizē.

Monako princis Alberts un princese Šarlēna ar dvīņiem

Monako princis Alberts un princese Šarlēna ar dvīņiem princesi Gabrielu un princi Žaku.

gallery icon
18

Brālis Žaks šo misēkli nepamanīja, jo aizrautīgi spēlējās ar savu līdzpaņemto bruņinieka figūriņu. Taču arī viņam nepaveicās. Aizrautīgi spēlējoties, figūriņa izkrita zēnam no rokām un iekrita pūlī, kas pulcējās pie pils. Prinča apmulsums tik ļoti saviļņoja mammu, ka viņa sniedza dēlam mierinājuma apskāvienu.

Jau pēc īsa brīža abi dvīņi turpināja māt ar roku tautai un sūtīja gaiša bučas.

Monako prinča Alberta un princeses Šarlēnas dvīņu kristības

10.maija rītā, tērptus dizainera Diora drānās, kristīja Monako augstdzimušā pāra dvīņus - piecus mēnešus vecos puisēnu Žaku un meiteni Gabrielu. ...

gallery icon
9

Monako prinča kāzas

gallery icon
23

Monako prinča sagaidīšana Rīgas pilī

gallery icon
26