"Supernovas" otrā atlase. Kurus mūziķus vēlies redzēt pusfinālā? VIDEO
Jau labi zināmie Markus Riva un Samanta Tīna, vai debitante Iluta Alsberga? Kurš tiks tālāk cīņā par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā?
2016. gada 14. februāris, 12:38

"Supernovas" otrā atlase. Kurus mūziķus vēlies redzēt pusfinālā? VIDEO

Jauns.lv

Pulksten 21.25 kanālā LTV notiks konkursa “Supernova 2016” otrās atlases tiešraide, kurā noskaidros atlikušos četrus pusfinālistus, kas 21. februārī sacentīsies par vietu konkursa finālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmās divas vietas uz pusfinālu piešķirs skatītāji, bet trešo un ceturto – noteiks žūrijas locekļi - Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis. Skatītāju balsojumu veidos telefonbalsojums un internetbalsojums.

Pagājušās nedēļas tiešraidē kļuva zināms, ka pusfinālā uzstāsies – Justs, grupa „Catalepsia”, Ivo Grīsniņš – Grīslis un Marta Grigale. Turklāt Justam bija vērienīgs pārsvars skatītāju balsojumā. Vai arī šovakar kāds mūziķis izcelsies citu vidū? To uzzināsim pavisam drīz!

Otrās atlases tiešraides dziesmas un izpildītāji uzstāsies šādā secībā:

Madara Grēgere - “You And I” (M.Grēgere/M.Grēgere). Madara absolvējusi Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas džeza un estrādes nodaļu. Pašreiz mācās Latvijas Kultūras koledžā un gatavojas 2016. gadā izdot savu debijas albumu.

„Crow Mother” - “Demons” (J.Andžāns/J.Andžāns). Grupa „Crow Mother” ir rokgrupa no Rīgas, kuras radītā mūzika ataino spilgtus ikdienas piedzīvojumus un emocijas. Grupa izveidota 2012. gada martā, apvienojoties iepriekš dažādos citos mūzikas projektos plašu pieredzi guvušiem dalībniekiem - Edijs Jurēvics (vokāls), Jānis Andžāns (ģitāra), Edgars Briedis (bass) un Mārtiņš Vilšķērsts (bungas).

Samanta Tīna - “The Love Is Forever” (S.Poļakova/V.Petrovs). Samanta Tīna jeb īstajā vārdā Samanta Poļakova, ir latviešu dziedātāja, kas 2010.gadā Samanta uzvarēja TV šovā “OKartes akadēmija, kā arī 2012., 2013. un 2014. gadā veiksmīgi startēja „Eirovīzijas” nacionālajās atlasēs, iegūstot otro un trešo vietu.

Markus Riva - “I Can” (M.Ļaksa, E.Jass/M.Ļaksa, E.Jass). Markus Riva jeb īstajā vārdā Miķelis Ļaksa ir latviešu mūziķis un producents. Pabeidzis mācības Rīgas Doma kora skolā. Izdevis vairākus albumus, debijas studijas albums. Viņa sacerētās dziesmas tikušas vairākkārt izpildītas Eirovīzijas Latvijas nacionālajā atlasē. Pagājušajā gadā konkursā „Supernova” ieguva otro vietu.

„My Radiant U” - “We Will Be Stars” (J.Drīksna/J.Drīksna). Grupa „My Radiant U” dibināta 2011. gada rudenī Amsterdamā, izdodot tās debijas singlu “Mysterious Lover.” Grupas solistam un producentam Jānim Drīksnam 2014. gadā pievienojās dziedātāja un pianiste Ilze Zābaka, grupai pārtopot duetā.

Mārtiņš Ruskis - “Still Holding Stars” (M.Ruskis/A.Veide). Mārtiņš Ruskis ir daudzu Latvijas vokālistu konkursu laureāts, kā arī uzvaru guva TV šova „OKartes skatuve” otrajā sezonā, iegūstot galveno balvu - galveno lomu mūziklā „Dzimuši mūzikai”. Viņš ir arī radio „Capital FM” ētera balss.

„Dvīnes” - “Set It On Fire” (M.Makreckis, A.Drozdoviča/A.Drozdoviča, J.Drozdoviča). Duets „Dvīnes” sastāvā ir dvīņumāsa Anastasijas un Jekaterina Drozdovičas. Māsas ir savas oriģinālmūzikas autores un izpildītājas. Eksperimentējot ar dažādiem mūzikas žanriem un stiliem, „Dvīnes” vairāku gadu garumā ir izdevušas dažādus singlus un mūzikas videoklipus angļu valodā.

Marta Ritova - “Not From This World” (M.Ritova/M.Ritova). Marta ir latviešu dziedātāja un dziesmu autore. Mūziku apguvusi Rīgas Doma kora skolā, pašlaik mācās Tbilisi Valsts Konservatorijā. 2011. gada rudenī grupas „Zvaigžņu zagļi” sastāvā piedalījusies šovā „OKartes skatuve”. Pēc tam piedalījusies šova otrajā sezonā jau kā soliste, kur ieguva 2. vietu.

Miks Dukurs - “Paradise” (M.Dukurs, E.Rasmanis/M.Dukurs, E.Rasmanis). Miks Dukurs ir dziedātājs, kurš pats raksta, aranžē un producē savu mūziku. Mūziķa skatuves pieredze mērāma vairāk nekā desmit gadu garumā. Viņam aiz muguras nu jau trīs solo albumi, dalība vairākos TV projektos.

Iluta Alsberga - “On Hold” (J.Stībelis/I.Alsberga, J.Stībelis). Daudzi Ilutu Alsbergu atpazīst kā vienu no trio „Limonāde” dalībniecēm. Meitenes kopā strādājušas un koncertējušas ar spilgtākajiem Latvijas mūziķiem: Maestro Raimonds Pauls, grupa „Prāta Vētra”, Gustavo, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Linda Leen, Ieva Kerēvica, Dons u.c. Mūzikas skolas periodā piedalījusies jauno komponistu un vokālistu konkursos.

 

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes