foto: Juris Rozenbergs
Jautri dejojot un svinot simtgadi, Rīgas Latviešu biedrības namā aizvadīta Labdarības balle
Jautrības uz deju grīdas netrūka visa vakara garumā.
Sarkanais paklājs
2018. gada 18. novembris, 13:36

Jautri dejojot un svinot simtgadi, Rīgas Latviešu biedrības namā aizvadīta Labdarības balle

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Rīgas Latviešu biedrības (RLB) namā notika tradicionālā Labdarības balle, kas šogad tika iekļauta Latvijas simtgades norišu kalendārā, taču vienlaikus ar to tika svinēta arī RLB 150 gadu jubileja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balle notika jau septīto reizi, un, kā norāda tās rīkotāji, svinīgā pasākuma mērķis ir "pateikties tiem, kas iesaistās labdarībā un kas dara stipru mūsu valsti un tautu".

Pasākumā, kā jau ierasts, piedalījās daudzi kultūras cilvēki, esošie un bijušie politiķi, uzņēmēji, kā arī sabiedrības inteliģences pārstāvji.

Labdarības balle Rīgas Latviešu biedrības namā

Piektdienas vakarā Rīgas Latviešu biedrības (RLB) namā notika tradicionālā Labdarības balle, kas šogad tika iekļauta Latvijas simtgades norišu kalendārā, taču ...

gallery icon
361

Tradicionāli balli ievadīja tās patroneses Vairas Vīķes-Freibergas un RLB priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī koncerts, kurā šogad piedalījās Stokholmas Latviešu koris un džeza orķestris "Mirage Jazz Orchestra" diriģenta Laura Amantova vadībā.

Balles atklāšanā tika dejota tradicionālā polonēze, bet vakara gaitā sekoja Latvijas mākslinieku Džemmas Skulmes, Helēnas Heirihsones, Ilzes Avotiņas, kinorežisora Jāņa Streiča, Agijas Jansones, Ilzes Preiss, Jāņa Kalnmaļa, Sarmītes Caunes un citu mākslinieku ziedoto gleznu izsole, kuru vadīs Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents un mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis. Līdzīgi kā līdz šim, arī šogad gleznu izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti RLB nama atjaunošanai.

Balles kulminācija bija viesu gājiens pusnaktī ar ziedu klēpjiem pie Brīvības pieminekļa, lai kā pirmie suminātu savas valsts 100. jubileju.

Līdz šim notikušajās Labdarības ballēs gūtie ziedojumi tikuši izmantoti Jāņa Rozentāla freskas izgaismošanai virs ieejas RLB nama, RLB vestibila un garderobes pārveidei, RLB Karoga mastu un kāpņu margu izveidei, kā arī RLB Kultūrizglītības centra kapitālajam remontam un pagalma mājas atjaunošanai, kur notiek bērnu vokālā ansambļa "Knīpas un knauķi" nodarbības. Līdz šim ballēs saziedoti 100 000 eiro.