Slavenības
2018. gada 13. novembris, 07:29

Kalifornijas ugunsgrēkos nodeg Mailijas Sairusas, Džerarda Batlera un Robina Tika mājas

Jauns.lv

Šobrīd Kalifornijas štatu plosošie savvaļas ugunsgrēki nav žēlojuši arī vairāku slavenību mājas, pārvēršot tās krāsmatās.

foto: The Daily Advertiser-USA TODAY N/ Sipa USA/ Vida Press
Kalifornija pēc postošā savvaļas ugunsgrēka.

Dziedātāja Mailija Sairusa, aktieris Džerards Batlers un dziedātājs Robins Tiks ir to sabiedrībā zināmo cilvēku skaitā, kuru mājas cietušas vai pilnībā nopostītas Kalifornijas štatu plosošajos savvaļas ugunsgrēkos.

Dziedātāja Mailija Sairusa sociālajos tīklos apliecinājusi, ka jūtas „sagrauta”. Viņas Malibu māja nopostīta ugunsgrēkā, kas reģistrēts kā postošākais visā Kalifornijas štata vēsturē.

Ugunsgrēka postītā pilsēta pārvērtusies par baisu spēkratu kapsētu

gallery icon
29

„Esmu viena no laimīgajām,” raksta Sairusa. „Mani dzīvnieki un manas dzīves mīlestība tika prom sveiki un veseli, un tas šobrīd ir pats svarīgākais.”

„Manas mājas vairs nav, taču atmiņas, ko dalījām ar ģimeni un draugiem, aizvien ir kopā ar mums. Esmu pateicīga par visu, kas palicis.”

„Sūtu daudz mīlestības un pateicības ugunsdzēsējiem un Losandželosas šerifa departamentam.”

Meža ugunsgrēki Kalifornijā nežēlo nevienu: kā no nāves glābjas zvēri

gallery icon
38

Nākamajā ierakstā sociālajos tīklos Mailija Sairusa padalījusies ar informāciju, kā var ziedot līdzekļus dažādām organizācijām, kas tagad palīdz uguns nelaimē cietušajiem un viņu ģimenēm.

Arī aktieris Džerards Batlers sociālajos tīklos padalījies ar attēlu, kurā redzams, kas palicis pāri no viņa mājas un mašīnas pēc ugunsgrēka apdzēšanas.

„Atgriezos savā Malibu mājā pēc evakuācijas,” raksta aktieris. „Kalifornijā šobrīd ir sirdi plosošs laiks.”

„Kā vienmēr, iedvesmots par ugunsdzēsēju drosmi, enerģiju un uzupurēšanos,” novērtē Batlers.

Arī dziedātāja Robina Tika pārstāvis apliecinājis, ka mūziķa māja nodegusi pilnībā.

41 gadu vecais Tiks savā „Instagram” profilā apliecinājis, ka viņš, draudzene un abi bērni ir „sveiki un veseli, ģimenes un draugu ieskauti”. Arī mūziķis paudis lielu pateicību ugunsdzēsējiem. „Kad devāmies uz drošāku vietu, viņi riskēja ar dzīvībām, lai glābtu mūsu māju,” pašaizliedzīgos ugunsdzēsējus slavē mūziķis.

No savām mājām ugunsgrēka dēļ bija spiesti evakuēties arī aktieri Orlando Blūms un Alisa Milano, kā arī dziedātāja Lady Gaga.

Ekstravagantā mūziķe Lady Gaga sociālajos tīklos raksta, ka domās ir ar visiem, kurus skārusi šī postošā uguns nelaime, kas nav žēlojusi ne mājas, ne cilvēku dzīvības.

Svētdien varas iestādes apstiprinājušas 31 bojāgājušo.

„Tāpat kā daudzi no jums, es sēžu domāju, vai arī manu māju pārņems liesmas,” sociālajos tīklos vēstīja Lady Gaga. „Vienīgais, ko varam darīt – lūgt kopā un viens par otru. Lai Dievs jūs svētī.”

Realitātes šova zvaigzne Keitlīna Dženere apliecinājusi, ka viņas māja nav cietusi uguns nelaimē.

„Manai mājai paveicās!” – video vēstījumā apliecina Dženere, pajādot, ka ēkai līdzās esošā zeme ir pārogļojusies.

„Šeit Malibu bija postošs laiks,” piebilst Dženere. „Kalni ir apdeguši. Es pat teiktu uzcepušies... mums ir ļoti, ļoti paveicies.”