foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Elita Drāke zina, kāpēc latviešiem ir par maz seksa: "Vispirms jāsāk ar sevi!"
Slavenības
2018. gada 13. novembris, 06:08

Elita Drāke zina, kāpēc latviešiem ir par maz seksa: "Vispirms jāsāk ar sevi!"

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Jogas un veselīga dzīvesveida speciāliste Elita Drāke skaidro, ka tumšajā rudens sezonā ikvienam enerģiju un dzīvesprieku gūt iespējams, gan dedzot sveces, gan dzīvē pastiprināti ieviešot oranžo krāsu, kas atbild par cilvēka seksualitāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rit jau piecpadsmitais gads, kopš Elita ikdienā piekopj čakru un krāsu terapiju, kā arī sniedz konsultācijas citiem. Viņas novērojumi liecina, ka Latvijas iedzīvotājiem būtu vairāk jāiekļauj savā dzīvē krāsas.

„Kā zināms, katra varavīksnes krāsa atbild par savu čakru. Krāsas palīdz harmonizēt cilvēka dvēseli un ķermeni,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Elita, pēc kuras aplēsēm viena no lielākajām problēmām Latvijā ir oranžās krāsas trūkums – līdz ar to daudzus nomoka neveiksmes kā attiecībās, tā materiālajā stāvoklī un veselībā.

Bez seksuālās enerģijas cilvēks slimo

„Tas ir apbrīnojami – gan vīrieši grib, gan sievietes grib, bet daudzi dzīvo bez seksa! Latvijā ir ļoti daudz sieviešu, kam nav partneru, kas nocietinās sevī. Bet ir arī tādas, kurām ir partneri, bet seksa nav. Vīriešiem tas pats. Īsts šurumburums!" šausminās Drāke.

"Un ne tikai Latvijā, arī pasaulē seksa trūkums ir liela problēma. Ja oranžā čakra ir aizvērta, ja cilvēkam nav seksuālās enerģijas, viņš slimo. Ļoti uzskatāms piemērs – Latvijā ir ļoti daudz krūšu vēža gadījumu, jo nav pieskārienu, nav enerģijas, ir dzemdes kakla vēzis; vīriešiem – prostatas vēzis. Viens no šo slimību iemesliem ir tas, ka šajos cilvēkos nekursē enerģijas. Maldīgi ir domāt, ka audzēji rodas no neveselīgas pārtikas. Vēži rodas tur, kur ir enerģiju bloki, aizvainojums, pretenzijas, noliegumi, nepieņemšana," saka Elita.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Elita uzskata, ka viena no lielākajām problēmām Latvijā ir oranžās krāsas trūkums – līdz ar to daudzus nomoka neveiksmes kā attiecībās, tā materiālajā stāvoklī un veselībā.

"Arī pati esmu visādos posmos bijusi, uz savas ādas pārliecinājusies, cik graujošas sekas bloķētas enerģijas atstāj uz veselību, pašsajūtu un dzīves kvalitāti kopumā,” atklāj Elita, paskaidrojot: „Seksuālā enerģija cilvēkam ir nepieciešama nevis tāpēc, ka esam dzīvnieki, bet gan tāpēc, ka tas ir vienīgais veids, kā vīrietis un sieviete var apmainīties ar enerģijām.”

Elita Drāke 50. jubileju atzīmē Venecuēlā

gallery icon
17

Būs sekss, būs nauda

„Kad ir seksuālā enerģija, strādā arī pirmā čakra, tātad – ja ir seksuālā enerģija, vairojas nauda. Un otrādi – ja ir nauda, vairojas arī seksuālā enerģija. Ja nav seksa, nav arī naudas. Ļoti daudziem cilvēkiem, kas šķiras, viss jūk un brūk arī materiālajā ziņā – tas ir zemes dzīvē. Tas ir redzams – kad sāk neveikties, neveicas visās jomās. Izšķiras no sievas, rodas problēma ar banku; nav naudas – aiziet sieva prom. Tās ir pirmās – dzīvnieku līmeņa – čakras. Bet bez enerģijas plūsmas tajās cilvēks nevar pilnvērtīgi dzīvot,” brīdina Drāke.

Kā vairot seksuālo enerģiju?

„Vispirms jāsāk ar sevi,” uzsver Elita. „Nav jau tā, ka tikai partneris dod to seksuālo enerģiju. Tu pats viņu sev vari vairot. Ja sevi sajūti, ja sevi iemīli, tas ir redzams arī apkārtējiem, un viņi pēc tevis tiecas. Bet, ja tu staigā nekāds, kas tevi tādu gribēs? Seksuālā enerģija nenozīmē tikai seksu. Tā ir gūstama arī dejā, skatienā, vārdos, pieskārienos. Līdz ar to vispirms enerģiju kustība jāsakārto sevī. Turklāt regulāri – tas ir tāpat kā tīrīt zobus."

Ļoti skumji, ka cilvēki paši sevi un otru nemasē un neglāsta, jo tā ķermenis tiek nobloķēts.

"Kad galīgi vairs nejūt savu ķermeni, tad skrien par maksu uz masāžām. Bet, protams, tas ir vairāk nekā nekas – vismaz čakru punkti sāk kūsāt, rodas vibrācijas,” saka Elita Drāke.

Drākes izklaides Vecrīgā

gallery icon
18

Kā efektīvus seksuālās čakras iekustinātājus Drāke min pēršanos pirtī, akupunktūras masāžu, mērķtiecīgu oranžās krāsas iekļaušanu savā dzīves telpā – kā interjerā, tā apģērbā un pārtikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Tā krāsa strādā gan uz apziņu, gan zemapziņu. Ir kundalini mantra, ko var dziedāt, ir elpošanas vingrojumi. Var dzert burkānu sulu, ēst oranžus augļus. Tas attiecas uz jebkuru čakru – attiecīgā krāsa stimulē tās darbību. Ja kādu krāsu kategoriski nelieto, piemēram, apģērbā, tas nozīmē, ka ir kaut kāda pretenzija vai noliegums. Vai nu pret pretējo dzimumu, vai pašam pret sevi,” atklāj čakru speciāliste, aicinot cilvēkus citam citu ikdienā vairāk apveltīt ar uzmanību un pieskārieniem.

Septiņas čakru krāsas

Sarkanā – atbild par zemes dzīvi, dzīves pamats – ko ēdam, ko velkam, ar ko braucam, konti, darbs. Drošība un pārticība.
Oranžā – atbild par seksuālo enerģiju. Tās ir partnerattiecības, kaisle, spēks virzībai. 
Dzeltenā – saules enerģija, vitalitāte un izdzīvošana. 
Zaļā – mīlestība. Un šo cilvēki jauc. Tā nav oranžā, kur ir seksuālā enerģija – tu man, es tev. Zaļajā mīlestības čakrā – es mīlu tāpēc, ka mīlu, un par to pretī neko neprasu. Tā ir beznosacījumu mīlestība. 
Zilā – saskarsmes čakra, kas atbild par komunikāciju. Vienīgā čakra, kas saistās ar sabiedrību. Ir cilvēki, kas, piemēram, iet askēzēs un nerunā, tas nozīmē, ka viņi piekto čakru vai nu taupa, vai ir vīlušies. Bet ir jāmācās komunicēt, jo, ja cilvēks neizsaka uz āru savas domas un emocijas vārdos, viņš apdala sevi un citus. Un no tā cieš arī zaļā – sirds čakra.
Indigo zilā – sestā čakra ir trešā acs. Psihoterapijā tā ir intuīcija, Austrumu filozofijā tā ir gaišredzība un ortodoksālajā kristietībā – sargeņģelis.
Lillā – septītā čakra atrodas ārpus cilvēka ķermeņa un atbild par saikni ar kosmosu, ar Dievu, ar to, kas ir ārpus mums.

Citas intervijas, jaunākās ziņas un spilgtākos notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!