foto: Publicitātes foto
Fredis apsveic kolēģa Kaspara Tīmaņa sievu ar dzejas grāmatas izdošanu
Lindas Tīmanes dzejoļu krājuma iznākšanas svinības. Omulīgo pasākumu ar savu klātbūtni kuplināja Kaspara Tīmaņa kolēģi no grupas “Labvēlīgais Tips”. Tostarp Fredis jeb Andris Freidenfelds, kurš bija priecīgs par dzejnieces autogrāfu.
Mūzika
2018. gada 12. novembris, 13:03

Fredis apsveic kolēģa Kaspara Tīmaņa sievu ar dzejas grāmatas izdošanu

Jauns.lv

Grupas “Labvēlīgais tips” dalībnieka Kaspara Tīmaņa sieva Linda, kā izrādās, ir dzejniece. Šoruden iznācis viņas dzejoļu krājums “Tik daudz ko teikt”, un tā atklāšanas svētkos piedalījās arī “Labvēlīgais tips” mūziķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Labvēlīgais Tips” un citi Lindas Tīmanes dzejas grāmatas atvēršanā

Lindas Tīmanes dzejoļu krājuma iznākšanas svinības.

gallery icon
20

Linda pirmo dzejoli uzrakstīja 18 gadu vecumā, un tas bijis par mīlestību.

„Man vienmēr ir paticis rakstīt, bet viss aprobežojās ar skolas sacerējumiem un sienas avīzi. Tālāk savu rakstītprasmi nepilnveidoju, bet iedvesmas brīžos turpināju rakstīt, taču nevienam savus dzejoļus nerādīju. Tie bija mans patvērums, sava veida bēgšana no sāpēm un dusmām, jo dažādu problēmu dēļ algotā darbā strādāt nevarēju. Manuprāt, rakstīšana ir ļoti intīms process, un bija vajadzīga liela drosme un uzdrīkstēšanās, lai savus darbus atrādītu lielākai auditorijai,” atklāj Linda Tīmane, kuras vairāki dzejoļi jau izskan komponista Jāņa Strazda melodijās dziesmās.

foto: Publicitātes foto
Vakara gaitā Kaspars Tīmanis kopā dziedātāju Daigu Petkeviču kāpa uz skatuves, lai atskaņotu vairākas Jāņa Strazda dziesmas ar Lindas sarakstītajiem tekstiem.


Lindas Tīmanes dzejoļu krājumā apkopoti ļoti ilgā laika posmā sarakstītie dzejoļi: gan tādi, kas sarakstīti pirms divdesmit gadiem, gan tie, kas uzrakstīti šogad.

„Te atradīsiet dažādas emocijas. Un, ja jūsu emocijas sakritīs ar manām, mēs sapratīsimies. Dzejoļu noskaņu grāmatā papildina īpaši dzejoļiem piemeklētas košas un izteiksmīgas Solvitas Gedertes fotogrāfijas,” saka autore, kuras grāmatas prezentācijā Jaundubultu mājīgajā restorānā „Cotton Club” pulcējās jūrmalnieces un grupas „Labvēlīgais tips” dalībnieka Kaspara Tīmaņa dzīvesbiedres Lindas draugi, skolasbiedri un paziņas.

Omulīgo pasākumu ar savu klātbūtni kuplināja Kaspara kolēģi no grupas „Labvēlīgais tips”: Fredis jeb Andris Freidenfelds ar draudzeni Agnesi, grupas producents Ģirts Lūsis ar kundzi Diānu un meitiņu, kā arī Normunds Jakušonoks ar dzīvesbiedreni – dziedātāju Daigu Petkeviču. Viņi abi arī kāpa uz skatuves, lai kopā ar Kasparu vakara gaitā atskaņotu vairākas Jāņa Strazda dziesmas ar Lindas sarakstītajiem tekstiem.