foto: AP/Scanpix
Emma Tompsone koķetē ar princi Viljamu: "Es taču nedrīkstu jūs nobučot, vai ne?"
Emma Tompsone jutusies ļoti saviļņota, ka Britu impērijas ordeni viņai pasniedzis tieši princis Viljams. Aktrisei viņš ļoti patīkot.
Slavenības
2018. gada 9. novembris, 14:00

Emma Tompsone koķetē ar princi Viljamu: "Es taču nedrīkstu jūs nobučot, vai ne?"

Jauns.lv

Aktrise Emma Tompsone, kuru vislabāk atceramies pēc filmas „Tāda ir mīlestība”(„Love Actually”), apbalvota ar Britu impērijas ordeni. Lēdijas kārtā viņu iecēlis princis Viljams. Kolorītā aktrise nav slēpusi prieku par piešķirto apbalvojumu un gribējusi princi sabučot. Eh, bet to taču nedrīkst!

Tie, kas iepazinuši aktrises Emmas Tompsones personību, labi zina, ka viņa ir dedzīga augstpapēžu kurpju pretiniece.

Ierodoties Bakingemas pilī pēc sev piešķirtā augstākā britu apbalvojuma, Tompsone bija ģērbusies solīdā tumši smaragda zaļā bikškostīmā, bet kājās apāvusi ērtas sporta kurpes baltā krāsā, kas izteikti kontrastēja ar tērpu.

Emmai Tompsonei piešķir Britu impērijas ordeni

gallery icon
7

Aktrise Emma Tompsone ar Britu impērijas ordeni apbalvota, jo atzīta par „vienu no daudzpusīgākajām un slavenākajām aktrisēm Lielbritānijā”.

Britu impērijas ordeni Bakingemas pils zālē pasniedza princis Viljams (apbalvojums šajā reizē piešķirts arī aktrisei Sārai Gordijai). Tompsone bija saviļņota ne tikai par izrādīto godu, bet arī par to, ka ordeni viņai pasniedzis tieši Viljams.

„Es mīlu princi Viljamu. Es viņu zinu jau kopš laika, kad viņš bija pavisam mazs,” pēc ceremonijas sarunā ar „The Associated Press” norādījusi Emma Tompsone. „Mēs skatījāmies viens uz otru un ķiķinājām. Es ieminējos – ‘Es taču nedrīkstu jūs noskūpstīt, vai ne?’ Un viņš atbildēja – ‘Nē, nedrīkstat.’”

foto: AP/Scanpix
Emma Tompsone ar ģimeni: vīru Gregu Vaizu, meitu Džaija un adoptēto dēlu Tindiju no Ruandas.

Aktrise atteikumu nav ņēmusi ļaunā un intervijā princi paslavējusi, norādot, ka „viņš izskatās brīnišķīgi un viņam sokas tik labi”.

„Kad esi pirmā persona, šādās reizēs ir jābūt formālākam,” prinča atteikumu attaisnojusi aktrise. „Viņš teica: ‘Šī diena nav mana, tā ir jūsējā.’”

Emmas Tompsones kino karjera ilgst jau gadu dekādēm ilgi. Viņas ceļi jau agrāk krustojušies ar karaliskās ģimenes pārstāvjiem, un runā, ka ar princi Čārlzu aktrise esot pat labos draugos. 2013. gadā Tompsone, kurai vārds kabatā nekad nav jāmeklē, kādā no intervijām raksturojusi, ka dejošana ar Lielbritānijas troņmantnieku bijusi „labāka nekā sekss”.

„Tas bija brīnišķīgi. Man vienmēr patikuši šie zēni [prinči Viljams un Harijs], es jau sen esmu pazīstama ar viņu tēvu,” Tompsone norādījusi Britu impērijas ordeņa saņemšanas ceremonijā. „Šī ir ļoti brīnišķīga sajūta.”

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Aktrise Sāra Gordija ir pirmā sieviete ar Dauna sindromu, kurai piešķirts Britu impērijas ordenis.

Šā gada jūnijā Tompsone uzzināja, ka ir izvirzīta Britu impērijas ordeņa saņemšanai kopā ar citiem britu aktieriem un māksliniekiem, kuru skaitā bija Toms Hārdijs un Keira Naitlija. Aktrise atzīst, ka viņu pārņēmušas dalītas jūtas par vēsturisko tā nozīmi.

„Viņi atsūta vēstuli, kurā jautāts ‘Vai jūs to pieņemat?’. Tu vari pateikt arī ‘nē’. Tu vari pateikt ‘Paldies Dievam, mums vairs nav impērijas, jo tā bija briesmīga, koloniāla, rasistiska un baisa visās tās izpausmēs, un nepieņemt godalgu morālu apsvērumu dēļ,” septembrī Tompsone dalījusies pārdomās sarunu šovā „Late Night with Seth Meyers”. „Bet tu vari būt kā es un padomāt – ‘Hmm, šī būs patiešām jauka piespraude.’”

foto: ddp images/ Vida Press
Emma Tompsone un Alans Rikmens filmā „Tāda ir mīlestība” (2003).

Svētku brīvdienu laikā Emma Tompsone ieplānojusi vērst sabiedrības uzmanību uz bērniem, kas cieš no bada, kā arī darboties labdarības projektos, kas ir tuvi viņas sirdij. Aktrise sevi raksturo kā sieviešu tiesību un cilvēktiesību aizstāvi.

Britu impērijas ordeņa pasniegšanas ceremoniju klātienē apmeklējusi visa Emmas Tompsone ģimene: vīrs aktieris Gregs Vaizs, meita Džaija un adoptētais dēls Tindijs no Ruandas.

Viktorija Bekhema saņem Britu impērijas ordeni

Dizainere un bijusī grupas “Spice Girls” dalībniece Viktorija Bekhema (43) saņēmusi Britu impērijas Virsnieka ordeni.

gallery icon
14

Karaliene Elizabete II piešķir Andželinai Džolijai Britu impērijas ordeņa kavalieres titulu

2014. gada oktobrī karaliene Elizabete II piešķīrusi Andželinai Džolijai Britu impērijas ordeņa kavalieres titulu.

gallery icon
5