Teilore Svifta parāda iedomīgajam Kanje Vestam viņa īsto vietu
Saņemot „Grammy” balvu par Gada labāko albumu, dziedātāja Teilore Svifta novēlēja visām jaunajām meitenēm cītīgi strādāt un neļaut kādam novirzīt no mērķa, jo ceļā vienmēr būs cilvēki, kas centīsies laupīt viņu panākumus vai tos piesavināties.
Slavenības
2016. gada 16. februāris, 15:47

Teilore Svifta parāda iedomīgajam Kanje Vestam viņa īsto vietu

Jauns.lv

Saņemot „Grammy” par Gada labāko albumu, popzvaigzne Teilore Svifta pateicības runā veltīja trāpīgus vārdus reperim Kanje Vestam, kurš cieš no slimīgas patmīlas. Vēl pirms dažām nedēļām viņš nāca klajā ar apgalvojumu, ka Svifta iemantojusi popularitāti, tikai pateicoties viņam un skandalozajam incidentam 2009. gadā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pateicības runā dziedātāja Teilore Svifta norādīja, ka viņa ir vienīgā sieviete „Grammy” balvu pastāvēšanas vēsturē, kas divas reizes saņēmusi Gada labākā albuma godalgu, netieši šos vārdus veltot reperim Kanje Vestam, kurš pavisam nesen centās sabiedrībai iegalvot, ka tas esot viņš, kurš padarījis slavenu šo dziedātāju. Interesanti, ka pats reperis vēl ne reizi nav saņēmis „Grammy” balvu par gada labāko albumu, lai gan viņa karjera ir garāka un ambīcijas neizmērojami augstākas.

„Kā pirmā sieviete, kas saņēmusi „Grammy” balvu par labāko albumu divas reizes, es vēlos pateikt visām jaunajām sievietēm, ka ceļā vienmēr būs cilvēki, kas centīsies laupīt jūsu panākumus vai piedēvēs sev jūsu sasniegumus un slavu,” saņemot godalgu, pateicības vārdos norādīja Teilore, skaidri liekto noprast, kam šie vārdi patiesībā veltīti.

„Taču, ja jūs koncentrēsieties uz darbu un neļausiet šiem cilvēkiem novērst jūs no mērķa, kādudien jūs nonāksiet tur, kurp gājāt. Jūs pavērsieties visapkārt un zināsiet, ka esat nonākuši šeit tikai sevis pašas un cilvēku, kas jūs mīl, dēļ. Un tā būs lieliskākā sajūta pasaulē. Paldies jums par šo brīdi!”

Teilore veltījusi reperim šādus vārdus pēc tam, kad viņš savā jaunākajā skaņdarbā iekļāvis tekstu par seksu ar Sviftu un apgalvojis, ka tas ir viņš, kas pārtraucot dziedātājas pateicības runu 2009. gada MTV balvu vakarā, padarījis „šo kuci slavenu”.

Aizvadītajā nedēļā Vestu, šķiet, nodarbināja tikai vēstījumi sociālajos tīklos. Savu 15 „tvītu” sērijā viņš klāstīja, ka „nav aizvainojis” populāro dziedātāju. Turklāt „nekad nav viņu aizvainojis”! Mirkli vēlāk viņš sociālo tīklu sekotājiem vēstīja, ka zvanījis Teilorei, kā viņi stundu esot runājuši pa tālruni par dziesmu „Famous” un apgalvoja, ka popzvaigznei viņa skaņdarbs šķitis „jautrs”, un viņa reperim esot devusi savu svētību to izdot.

Nākamajos „tvītos” Kanje apgalvoja, ka vārds „kuce” neesot nekas aizskarošs reperu aprindās, tas esot „mīļvārdiņš”, tāpat kā vārda „nēģeris” pielietojums hiphopā. Skaņdarbā „Famous” Vests repo šādas vārsmas: „Es jūtu, ka mums ar Teilori aizvien varētu būt sekss.” Un dažas rindas tālāk piebilst sekojošu frāzi: „Kāpēc? Es padarīju šo kuci slavenu.”

Turklāt Vests centās iegalvot, ka šo rindiņu viņš nemaz pats neesot izdomājis. „Es neuzņemšos slavas laurus par šo ideju... to patiesībā izdomāja Teilore,” sociālajos rakstīja reperis.

Teilore Svifta šos apgalvojumus noliegusi, norādot, ka tādu skaņdarbu var sacerēt tikai „sieviešu nīdējs”.

„Kanje nezvanīja, lai saņemtu piekrišanu,” norāda Sviftas preses pārstāvis. „Viņš piezvanīja Teilorei, lai paprasītu, lai viņa ievieto singlu „Famous” savā „Twitter” kontā. Viņa atteicās un ieteica būt piesardzīgam par dziesmas izdošanu ar tik spēcīgu sieviešu nīdēja vēstījumu. Teilore pat nezināja par rindiņu „Es padarīju to kuci slavenu”.”

2009. gada MTV balvu vakarā Svifta kāpa uz skatuves, lai saņemtu godalgu par „Labāko dziedātājas video”, taču viņas pateicības runā iejaucās Kanje Vests un atņēma dziedātājai mikrofonu. Viņš uzskatīja, ka balvu šajā nominācijā pelnījusi Bijonsē.

„Tas bija tiešām nepieņemami. Jaunā dāma, kas šķiet ļoti jauka, saņēma savu balvu, bet ko viņš tur darīja? Viņš ir īsts nekauņa,” vēlāk komentēja ASV prezidents Baraks Obama. Vēlāk Kanje par savu rīcību publiski atvainojās un piezvanīja arī pašai Teilorei, lai paustu nožēlu par savu rupjo rīcību.

Kanje Vests – „Famous”

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press