Kāpēc daiļais Justs Sirmais vismaz reizi mēnesī dodas uz cietumu?
Justa dziesmu „Heartbeat” konkursam „Supernova” sarakstīja pagājušā gada Latvijas pārstāve „Eirovīzijā” dziedātāja Aminata Savadogo. Vai Aminatas dziesma būs veiksmīgākā arī šogad?
Slavenības
2016. gada 18. februāris, 05:29

Kāpēc daiļais Justs Sirmais vismaz reizi mēnesī dodas uz cietumu?

Jauns.lv

LTV1 konkursa “Supernova” pusfināla dalībnieks Justs Sirmais (21) šobrīd kļuvis par vienu no apspriestākajiem jaunajiem talantiem. Sarunā ar portālu Kasjauns.lv Justs uzsver, ka viss, ko viņam līdz šim izdevies sasniegt, ir viņa mērķtiecības un vecāku atbalsta rezultāts.

Viņam ir jaunāks brālis un māsa, kuri, tāpat kā viņš, jau no agras bērnības apmeklē mūzikas, sporta un deju pulciņus. Justs mācījies Rīgas Doma kora skolā, vēlāk Rīgas 1. ģimnāzijā un paralēli vakaros – džeza nodaļā. Šobrīd viņš studē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, apgūstot populārās un džeza mūzikas skolotāja profesiju.

Justam laiks pēc mācībām ir tik aizpildīts, ka nav laika muļķīgām nodarbēm. „Esmu solists grupā „Tax Free”, uzstājos arī kopā ar Gacho un vismaz reizi mēnesī braucu ar draugiem uz Latvijas cietumiem spēlēt florbolu vai futbolu,” stāsta Justs. Lai arī audzis Ķekavā, pašlaik viņš dzīvo Ādažos, bet tuvākajā laikā plāno pārcelties uz Rīgu.

Vidusskolas laikā Justs itin bieži bija redzams dziedot un spēlējot ģitāru Vecrīgas ieliņās. Kad viņam bija 18 gadu, viņš pirmo reizi ar stopiem aizceļoja no Rīgas uz Amsterdamu, pēcāk uz Parīzi un atpakaļ. „Ceļoju kopā ar labu draudzeni, neviens neticēja, ka to izdarīšu, bet izbraukāju. Arī tur dziedāju uz ielām un sapratu, kāda ir tā Eiropa,” tā Justs, kurš „Supernovā” izpilda Latvijas iepriekšējās pārstāves „Eirovīzijā” – Aminatas Savadogo – sacerēto kompozīciju „Heartbeat”.

Justs bija pārliecinošs pirmās „Supernovas” tiešraides līderis, jo skatītāju balsojumā ieguva 5180 balsis. Salīdzinot ar otrās tiešraides rezultātiem, tur uzvarētājs Markus Riva ieguva uz pusi mazāk – 2276 skatītāju balsis. Kā dziedātājiem veiksies cīņā par iekļūšanu „Supernovas” finālā, redzēsim jau šo svētdien!

Justs Sirmais – „Heartbeat”

 

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, no Justa Sirmā privātā arhīva, „Coyote Fly”