foto: Publicitātes foto
Dāvida 50 nokrāsas #9: dīvaini ģērbti kumēdiņu meistari jeb "Instagram" influenceru tops
Trakā pasaule
2018. gada 31. oktobris, 11:00

Dāvida 50 nokrāsas #9: dīvaini ģērbti kumēdiņu meistari jeb "Instagram" influenceru tops

Jauns.lv

Šodien modes mākslinieks Dāvids raidījumā runā par ietekmi, taču ne jau par Krievijas ietekmi uz Latvijas ekonomiku un politiku, bet gan par influenceru ietekmi un viņu topu.

21.gadsimtā neviens nespēj iztikt bez interneta, un, ja ir internets, tad nevar iztikt arī bez reklāmas. Pirms apmēram mēneša klajā nācis Latvijas "Instagram" influenceru tops, kurā apkopoti 100 Latvijas ietekmīgākie "Instagram" lietotāji.

Ārzemēs, protams, cilvēki šādi pelna miljonus, taču, piemēram, latviešu dziedātājas Lindas Leen vērtība šajā tirgū ir 122 eiro. Lai arī topu veidojuši ārzemju speciālisti pēc īpašas formulas, ir cilvēki, kuri par atspoguļoto informāciju nav apmierināti, piemēram, Alīna Kellere, kura topā ierindojusies tikai 92.vietā ar 106 eiro vērtību.

Topa pirmajā vietā ir ierindojies mūsu pašu Porziņģis. Dāvids uzskata, ka viņš to ir pelnījis, un uzskata, ka influenceru tops ir gana objektīvs, taču tie, kuri sevi sauc par blogeriem un ar rezultātiem nav apmierināti, ir nekas vairāk kā dīvaini ģērbti kumēdiņu meistari.

Lai nu kā, tagad Latvijā vairs nav tikai Mikrofona aptauja, bet ir arī Influenceru tops!