Hiacinte Burkā ar savu "Smalko stilu" notirgota jau 992 reizes
Aktrise Patrīcija Rūtledža tēloja britu kundzīti Hiacinti Burku, kura savu uzvārdu izrunāja kā Burkā.
Slavenības
2016. gada 19. februāris, 07:20

Hiacinte Burkā ar savu "Smalko stilu" notirgota jau 992 reizes

Jauns.lv

Ārvalstīs vispopulārākā britu raidorganizācijas BBC pārraide ir 90.gadu komēdijseriāls "Keeping Up Appearances" ("Smalkais stils").

Seriāls tika raidīts BBC ēterā no 1990. līdz 1995.gadam. Aktrise Patrīcija Rūtledža tēloja britu kundzīti Hiacinti Burku, kura savu uzvārdu izrunāja kā Burkā.

Britu mediji vēsta, ka BBC veidojot seriāla priekšstāstu ar nosaukumu "Young Hyacinth" ("Hiacintes jaunība"), kura darbība norisināšoties 50.gados.

Ārvalstu televīzijas iegādājušās tiesības translēt "Keeping Up Appearances" biežāk nekā citus populārus BBC raidījumus, tostarp auto pārraidi "Top Gear" ("Gāzi grīdā!"), detektīvseriālu "Sherlock" ("Šerloks") ar aktieri Benediktu Kamberbaču galvenajā lomā un dejošanas šovu "Strictly Come Dancing".

Seriāla "Keeping Up Appearances" raidīšanas tiesības pārdotas 992 reizes. Seriāls demonstrēts vairākās Eiropas un ASV televīzijās, kā arī "Netflix" un "Amazon Video" straumēšanas pakalpojumos.

Seriāls ir tik populārs tāpēc, ka "katrs pazīst kādu Hiacinti", uzskata seriāla autors Rojs Klārks. "Lai arī kur jūs būtu, vienmēr atrodas kāda Hiacinte kaimiņos vai pašu ģimenē," viņš teica.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video