foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Simtgades spēlfilmas "Tēvs Nakts" pirmizrādi ar savu klātbūtni pagodina arī Vaira Vīķe-Freiberga
Pirmizrādes lūgto viesu vidū bija arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu.
Kino
2018. gada 26. oktobris, 09:33

FOTO: Simtgades spēlfilmas "Tēvs Nakts" pirmizrādi ar savu klātbūtni pagodina arī Vaira Vīķe-Freiberga

Jauns.lv

Ceturtdien, 25. oktobrī kinoteātrī "Kino Citadele" notika režisora Dāvja Sīmaņa simtgades spēlfilmas "Tēvs Nakts" pirmizrāde, uz kuru pulcējās daudzi ar kino industriju saistīti cilvēki un lūgtie viesi, kuru vidū bija arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu.

Freibergu pāris beidzamajā laikā sabiedrībā iziet ne visai bieži, tomēr jauno simtgades spēlfilmu "Tēvs Nakts" ar savu klātbūtni pagodināt tomēr bija izlēmuši.

Filmas "Tēvs Nakts" pirmizrādes viesi

2018. gada 25. oktobrī kinoteātrī "Kino Citadele" notika režisora Dāvja Sīmaņa simtgades spēlfilmas "Tēvs Nakts" pirmizrāde.

gallery icon
73

Un netrūka arī citu sabiedrībā zināmu cilvēku, kas vēlējās pirmizrādes dienā lūkot režisora Dāvja Sīmaņa jaunāko veikumu, kurā galveno lomu spilgti notēlojis Artūrs Skrastiņš.

Ieskats spēlfilmas "Tēvs Nakts" uzņemšanas aizkadros

Ieskats režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilmas "Tēvs Nakts" uzņemšanas aizkadros.

gallery icon
23

Sīmaņa filma ir stāsts par ebreju glābēja Žaņa Lipkes drosmes noslēpumu, mēģinot saprast, vai tā pamatā ir azarts, pārgalvība, spīts vai pienākums pret savu tuvāko.

"To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās," vēsta filmas anotācija.

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Milena Gulbe, Toms Treinis un citi.

Filmas "Tēvs Nakts" īpašā pirmizrāde

Ar īpašu pirmizrādi Dāvja Sīmaņa veidotajai filmai "Tēvs Nakts" 18. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" atklāts Rīgas Starptautiskais kinofestivāls.

gallery icon
130