foto: LETA
FOTO: Shipsea sniedz sirdi plosošu koncertu fanu pilnā zālē
Mūziķis "Shipsea" (Jānis Šipkēvics) ar saviem domubiedriem uzstājas VEF Kultūras pils Lielajā zālē.
Mūzika
2018. gada 23. oktobris, 22:26

FOTO: Shipsea sniedz sirdi plosošu koncertu fanu pilnā zālē

Jauns.lv

Otrdien, 23. oktobrī, jaunās mūzikas festivāla "Arēna" ietvaros VEF Kultūras pils lielajā zālē notika mūziķa Shipsea un viņa domubiedru koncerts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Shipsea, īstajā vārdā Jānis Šipkēvics, jau pirms pasākuma atzina, ka koncerts viņa būs pavisam īpašs. "Piedzīvošu satikšanos ar sev tuviem cilvēkiem - kā dzīvē, tā mūzikā. Esmu ļoti gandarīts radīt un uzstāties uz vienas skatuves ar niansēto un inteliģento bunguvīru Rūdolfu Dankfeldu, dievišķas balss un analogi elektronisku ierīču pārvaldītāju Eviju Vēberi, dzīves komponistu un ģitāristu Matīsu Čudaru, kā arī “Ezeru” un skaņu dzīļu pārzinātāju Miķeli Putniņu. Mēs spēlēsim kompozīcijas, kuras savulaik radušās kā mani dzīves novērojumi, bet nu jau kļuvuši par mūsu visu kopīgu sakāmo,” pirms koncerta klāstīja Shipsea.

Shipsea un domubiedru koncerts

2018. gada 23. oktobrī jaunās mūzikas festivāla "Arēna" ietvaros VEF Kultūras pils lielajā zālē notika mūziķa Shipsea un viņa domubiedru ...

gallery icon
77

"Spilgti, izcili un oriģināli latviešu mūziķi, kuru vārdus un darbus atpazīst arī bez gariem komentāriem... Domubiedri, kas kļuvuši par draugiem, un spēj radoši iedvesmot ne tikai viens otru, bet arī spārnot ikkatru, kam laimējas klātienē piedzīvot viņu radošo lidojumu... Rūpīgi pārdomātas detaļas te savijas ar burvīgu mirkļa izjūtu, ļaujoties improvizācijas valdzinājumam un aizraujošai savstarpējai saspēlei, un pārsteidzoši drosmīgi eksperimenti eleganti koķetē ar aizkustinoši sirsnīgu vienkāršību..." koncertu raksturo tā organizatori.

Programmā - Deivida Lenga, Mārtiņa Brauna, Niko Mjūlija, Imanta Kalniņa mūzika, dziesmas ar Viljama Batlera Jeitsa, Federiko Garsijas Lorkas un Agneses Krivades dzeju, kā arī Jāņa Šipkēvica jaundarbi. Koncertā piedalījās Jānis Šipkēvics, Matīss Čudars, Evija Vēbere, Miķelis Putniņš un Rūdolfs Dankfelds.