foto: LETA
Filma "Ar putām uz lūpām" iekļauta kinofestivāla "Black Nights" Baltijas filmu konkursā
Kinorežisors Jānis Nords.
Kino
2018. gada 23. oktobris, 14:25

Filma "Ar putām uz lūpām" iekļauta kinofestivāla "Black Nights" Baltijas filmu konkursā

Jauns.lv / LETA

Režisora Jāņa Norda attiecību trilleris "Ar putām uz lūpām" iekļauts starptautiskā kinofestivāla "Black Nights" Baltijas filmu konkursā Tallinā, informēja filmu studijas "Tasse Film" sabiedrisko attiecību konsultante Agnese Kļava.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Festivāls Igaunijā norisināsies no 16.novembra līdz 2.decembrim. "Black Night" kino festivāls ir ieguvis starptautisku akreditāciju un kopš 2014.gada ierindots starp "A" kategorijas festivāliem.

Filma ir iekļauta festivālā konkursa sadaļā "Baltic Film Competition", kur starptautiska konkursa žūrija vērtēs arī filmu "Ar putām uz lūpām". Filma vēsta par Didzi - bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš dažu dienu laikā nonāk neapskaužamā situācijā. Viņš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

"Black Night" kino festivāls piedāvā visaptverošu Pasaules kino izlasi Igaunijas, Baltijas un Ziemeļeiropas skatītājiem. To ik gadu apmeklē vairāk nekā 100 000 viesu un žurnālistu no dažādām pasaules valstīm. Ik gadu kino festivālā "Black Nights" tiek izrādītas vairāk kā 250 pilnmetrāžas filmas un vairāk kā 300 īsfilmas un animācijas filmas.

"Dalība šādos festivālos Latvijas filmu tirgum paver jaunas iespējas iziet pasaulē gan ar veidotajām filmām, gan turpmākās sadarbības projektiem. Vienlaikus tas ir arī filmas radošās komandas darba novērtējums starptautiskā līmenī, ko filma "Ar putām uz lūpām" ir godam nopelnījusi. Tajā ir gan kvalitatīvs stāsts, gan dinamiska sižeta līnija un vēstījums. Skatītājam tā ļauj izdzīvot pasaules dualitātes skarbumu un meklēt patieso vērtību skalu sevī. Ir patiess prieks, ka filma tiek atzinīgi novērtēta ne vien Latvijā, bet arī pasaules līmenī," norādīja filmu studijas "Tasse Film" producente Aija Bērziņa.

Filma "Ar putām uz lūpām" jau piedalījusies lielākajos Āzijas kino festivālos - Šanhajas kinofestivālā Ķīnā un Eirāzijas kinofestivālā Kazahstānā. Filma arī ir saņēmusi kino kritikas apbalvojumu "Maskavas Starptautiskajā filmu festivālā" un izvirzīta vairākām Latvijas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominācijām - Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākais spēlfilmas režisors, Labākais spēlfilmas operators, Labākā aktrise, Labākais aktieris.

Režisora iepriekšējā filma "Mammu, es tevi mīlu" guva plašu Latvijas skatītāju atzinību, kā arī tika apbalvota vairākos nozīmīgos pasaules kinofestivālos un ieguva balvu "Lielais Kristaps" kā labākā spēlfilma.

"Ar putām uz lūpām" ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopražojums. Filmas producents ir studija "Tasse Film".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās