foto: Ieva Valtere
"Nospiež neatvadīšanās sajūta…." - atmiņās par aizgājušo mūziķi Frīdenbergu dalās viņa brālis
„Būtu pieticis ar diviem vārdiem, lai dvēselē būtu miers…” tā Marsels.
Slavenības
2018. gada 23. oktobris, 05:59

"Nospiež neatvadīšanās sajūta…." - atmiņās par aizgājušo mūziķi Frīdenbergu dalās viņa brālis

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

„Būtu pieticis ar diviem vārdiem, lai dvēselē būtu miers...” saka Marsels Frīdenbergs (29) – aizsaulē aizgājušā dziedātāja Valtera Frīdenberga (30) brālis, par kuru plašāka sabiedrība līdz šim nezināja. Marsela atmiņas par brāli lasāmas šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūziķis Valters Frīdenbergs, zaudējis cīņu ar vēzi, mūžībā aizgāja 17. oktobrī. To, ka Valteram ir brālis, zināja vien tuvākie cilvēki. Plašāks loks par to nojauta vien mūziķa aiziešanas dienā, kad Marsels savā sociālo tīklu profilā ierakstīja: „Drausmīgāku dzīves situāciju grūti iedomāties, nenovēlu nevienam tādas sajūtas, kādas jūtu es šobrīd, dārgāko cilvēku zaudējot…”

Valters Frīdenbergs (1987-2018)

gallery icon
140

Starp daudziem līdzjūtības vārdiem gandrīz kā pārmetums izskanēja arī pa jautājumam, kur tad brālis bijis iepriekš, kad Valteram klājies visgrūtāk... Sākotnēji iebildis jebkādai publicitātei, Marsels tomēr piekritis ar žurnālu "Kas Jauns" dalīties atmiņās, kas viņu saista ar Valteru, un atklāt, kāpēc ceļš katru aizvedis uz savu pusi.

„Negribu nevienam līst dvēselē, kā bija un kāpēc bija. No tā labāk nekļūs. Mazāk zināšu, vieglāk gulēšu un strādāšu. Vienīgais, kas mierina, ka Valteram vairs nesāp. Lai arī skan banāli, viņš tagad var ar Freimanīti uz mākoņa maliņas uzspēlēt ģitāru un pamētāt šautriņas. It kā viss beidzies, bet nospiež tā neatvadīšanās sajūta," saka Marsels.

Būtu pieticis ar diviem vārdiem, lai dvēselē būtu miers. Tas ir sāpīgi. Trūkst arī paša Valtera dota padoma, ko un kā tagad darīt, kad viņa vairs nav. Kā brālis brālim…

foto: Ieva Valtere
"Valters tagad var ar Freimanīti uz mākoņa maliņas uzspēlēt ģitāru un pamētāt šautriņas," domīgi veroties debesīs, nosaka Marsels.

Par bērnību, vecāsmammas stingro pieeju puiku audzināšanā, muzikalitātes gēniem un to, kāpēc Valters intervijās reti pieminējis, ka viņam ir brālis, vairāk lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!