foto: LETA
Pēteris Vasks šokā par dārgajām biļetēm uz Operu
Pēteris Vasks Latvijā līdz šim par kāda pasākuma apmeklējuma biļeti vēl nebija šķīries no summas, kas mērāma trīscipara skaitlī.
Slavenības
2018. gada 22. oktobris, 06:04

Pēteris Vasks šokā par dārgajām biļetēm uz Operu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Komponists Pēteris Vasks, apmeklējot pasaulslavenās operdziedātājas Kristīnes Opolais, diriģenta Andra Nelsona un Leipcigas orķestra koncertu, kas oktobra vidū notika Latvijas Nacionālajā operā un baletā, žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis, ka bijis šokā par dārgajām biļetēm uz šo pasākumu.

Ekskluzīvajam pasaules līmeņa mākslinieku koncertam bija arī ekskluzīvas biļešu cenas – lētākās bija pieejamas par 35 eiro, taču dārgākās sasniedza pat 200 eiro par sēdvietu.

Andra Nelsona un Leipcigas “Gewandhaus” orķestra koncerta viesi

13. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika izcilā latviešu diriģenta Andra Nelsona un viņa vadītā Leipcigas “Gewandhaus” orķestra koncerts, ...

gallery icon
260

„Nešaubos, ka vakars būs lielisks, par tādu cenu citādi nevar būt!” nākot uz koncertu, atzina komponists Pēteris Vasks, neslēpdams, ka Latvijā līdz šim par kāda pasākuma apmeklējuma biļeti vēl nebija šķīries no summas, kas mērāma trīscipara skaitlī.

„Dārgi, briesmīgi dārgi!” šausminājās Vasks.

Viņa kundze - režisore Dzintra Geka - piebilda, ka dikti vēlējusies sēdēt pirmajā rindā un pirms biļešu iegādes, ieraugot augsto cenu, sazinājusies ar koncerta rīkotāju, Operas bijušo direktoru Andreju Žagaru. „Lūdzu viņam, lai piešķir atlaidi. Viņš solīja, ka mums iedos īpašu atlaidi, taču rezultātā tāpat katra biļete izmaksāja 150 eiro,” atklāja Dzintra Geka.

foto: Juris Rozenbergs
„Mīlulīt, nesapriecājies, nav tev pirmā rinda! Skatos, ka biļetes mums ir 11. rindā,” iekšā iedams, sievai Dzintrai Gekai pavēstīja Pēteris Vasks.

„Mīlulīt, nesapriecājies, nav tev pirmā rinda! Skatos, ka biļetes mums ir 11. rindā,” iekšā iedams, vēl pavēstīja Pēteris Vasks.

Kā žurnāls "Kas Jauns" uzzināja no organizatoriem, vienīgais, kuram koncertu bija iespēja apmeklēt, nešķiroties no biļešu maksas, bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni un daži koncertu rīkotāju lielākie sponsori.

Andra Nelsona, Leipcigas “Gewandhaus” orķestra un Kristīnes Opolais koncerts

13. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika izcilā latviešu diriģenta Andra Nelsona un viņa vadītā Leipcigas “Gewandhaus” orķestra koncerts, ...

gallery icon
48

Daudzas par pašmāju prominencēm uzskatītas personas, kas regulāri apmeklē Operas un teātru pirmizrādes, nereti saņemot bezmaksas ielūgumus, šoreiz starp nācējiem nebija manāmas.