foto: LETA
Latvijas teātra un kino zvaigznes pulcēsies vienā koncertā
Uz skatuves kāps arī dziedošais aktieris Varis Vētra, kas gan strādājis Dailes teātrī, gan tēlojis izcilajās filmās "Šīs bīstamās balkona durvis" un "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili".
Mūzika
2018. gada 16. oktobris, 14:47

Latvijas teātra un kino zvaigznes pulcēsies vienā koncertā

Jauns.lv

Atzīmējot Latvijas teātra 150 un Latvijas kino 70 gadu jubileju, vienā koncertā pulcēsies Latvijas teātra un kino zvaigznes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas pazīstamākie dziedošie aktieri, valsts simtgadē atzīmējot Latvijas teātra 150. gadadienu un Latvijas kino 70. gadadienu, šā gada 9.novembrī VEF Kultūras pilī koncertā "Simtgades nominācija" izdziedās iemīļotas un populāras teātra zelta dziesmas, kā arī piešķirs simboliskas nominācijas Latvijas teātra un kino spožākajām zvaigznēm.

Uz vienas skatuves vienā jubilejas pasākumā tiksies vairāku paaudžu mākslinieki, kā arī tiks godināti spilgtākie Latvijas kino vecmeistari. Koncerta režija ir aktiera un režisora Māra Bezmera pārziņā.

Koncerts ar iemīļotām un labi zināmām dziesmām no Latvijas teātra izrādēm, kas apkopotas īpašajā koncertprogrammā, būs ne tikai kā īpaša dāvana skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem no visiem Latvijas vadošajiem teātriem, kas uzstāsies koncertā.

Visu laiku iemīļotākās dziesmas izdziedās populāri aktieri, gaidāmi pārsteidzoši dueti, kā arī skatītāju sadziedāšanās ar aktieriem.

Koncertā piedalīsies aktieri Andris Bērziņš, Varis Vētra, Gundars Silakaktiņš, Marģers Eglinskis, Karīna Tatarinova, Ģirts Rāviņš, Elīne Vāne un Imants Strads. Kā pasākuma īpašie viesi tiks aicināti tādi mākslinieki kā Lilita Ozoliņa, Olga Dreģe, Juris Strenga, Uldis Dumpis un Dace Eversa.

Latvija var lepoties ne tikai ar aktieru panākumiem teātrī, bet arī kino. Tādēļ jubilejas koncertā dalībnieki arī godinās Latvijas kino 70. gadadienu. Īpašu noskaņu pasākumam piešķirs uz lielā ekrāna redzamie video fragmenti no mums zināmām un populārām filmām ar citātiem, kas jau folklorizējušies latviešu atmiņās.

Lai arī simtgades nominācijai ir dziļi simboliska nozīme, tomēr nomināciju izvirzīšanā piedalīsies paši skatītāji, jo skatītājs ir un paliek galvenais un nozīmīgākais vērtētājs. Koncerts, kā tikšanās starp dažādu Latvijas novadu, pilsētu un paaudžu aktieriem, būs kā sirsnīgs un vienojošs pasākums pirms gaidāmajiem valsts simtgades svētkiem.