foto: Vida Press
Donalds Tramps novēloti apsveic princesi Eiženiju un atstāj britus neizpratnē
ASV prezidents Donalds Tramps.
Slavenības
2018. gada 16. oktobris, 08:59

Donalds Tramps novēloti apsveic princesi Eiženiju un atstāj britus neizpratnē

Jauns.lv

Donalda Trampa ieraksti sociālajos tīklos ne vienmēr atstāj skaidru vīziju, ko ASV prezidents ar to domājis. Taču nesenais apsveikums, kas veltīts princesei Eiženijai kāzu dienā, britus samulsinājis vēl jo vairāk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāk nekā divas dienas pēc princeses Eiženijas un Džeka Brūksbenka kāzām ASV prezidents Donalds Tramps ar sociālo tīklu palīdzību paslavējis „patiešām skaisto līgavu” un piebildis, ka „viņa tik daudz ko pārdzīvojusi un kļuvusi par īstu uzvarētāju!”

Sociālās saziņas vietnes „Twitter” lietotāji pēc šī ieraksta izlasīšanas nekavējoties norādījuši uz to, ka princese, kura ir devītā rindā uz Lielbritānijas troni, līdz šim baudījusi visnotaļ mierīgu un priviliģētu dzīvi, un viņiem nav izprotami Trampa vārdi.

foto: Vida Press
ASV prezidents Donalds Tramps.

Britu operdziedātāja Melinda Hjūza, atbildot uz Donalda Trampa ierakstu, apjautājusies: „Kam tieši viņa „gājusi cauri”? Lūdzu, apgaismojiet mūs, britus, jo mums nav ne jausmas, par ko runājat.”

Visticamāk, ar šo vēstījumu Tramps domājis rētu uz princeses Eiženijas muguras, ko viņa ieguva 12 gadu vecumā pēc pārciestās sarežģītās operācijas skoliozes dēļ. Rēta bija redzama arī kāzu dienā, jo līgava izvēlējās tērpu ar dziļu izgriezumu muguras pusē.

foto: Vida Press
Princese Eiženija kāzu kleitai īpaši lūdza radīt V veida izgriezumu uz muguras, lai parādītu rētu, kas atrodas uz viņas mugurkaula.

Princeses Eiženijas kāzu kleita bija klasiska un ar garu šlepi, ko darinājuši dizaineri Pīters Piloto un Kristofers de Voss. Tērpam bija V veida dekoltē daļa gan krūšu, gan muguras daļā. Jorkas princesei galvā bija eleganta tiāra, kura reiz piederējusi karalienei Elizabetei - karalienes Elizabetes II mātei.

Princeses Eiženijas kāzas

Šodien Lielbritānijā karaliskas kāzas. Precas princese Eiženija ar Džeks Brūksbenks.

gallery icon
58

Princese Eiženija kāzu kleitai īpaši lūdza radīt V veida izgriezumu uz muguras, lai parādītu rētu, kas atrodas uz viņas mugurkaula. Viņa ilgus gadus kautrējusies par iegūto rētu un tikai šovasar pirmo reizi publiski runājusi par savu slimību.

„Tas ir aizkustinošs veids, kā pateikties cilvēkiem, kuri palīdzēja man izārstēties, kā arī atbalstīt bērnus un pusaudžus, kuri arī tam gājuši cauri,” par savu līgavas tērpa izvēli paskaidrojusi princese.

Princeses Eiženijas elegantā kāzu kleita

gallery icon
36

„Domāju, ka mēs varam mainīt izpratni par skaistumu un rādīt savas rētas. Man tiešām šķiet, ka tas ir ļoti svarīgi,” turpina Eiženija.

Šā gada jūnija beigās princese Eiženija savā „Instagram” blogā publiskoja rentgena uzņēmumu, kurā redzams, ka britu karaļnama pārstāve cieš no skoliozes.

Eiženija fotogrāfiju publicēja Starptautiskajā skoliozes dienā. „Esmu lepna pirmo reizi padalīties ar savu rentgena uzņēmumu,” komentārā pie attēla ierakstīja princese. Viņa arī pateicās Karaliskajai nacionālajai ortopēdijas slimnīcai Londonā par nesavtīgo darbu, lai glābtu cilvēku dzīvības un ļautu tiem atkal justies labāk.

„Skolioze (grieķu: skoliōsis - izliekums) ir iedzimta vai iegūta mugurkaula deformācija sāniskā virzienā, kas kombinējas ar skriemeļu rotāciju,” raksta interneta enciklopēdija "Wikipedia". „Vizuāli skolioze izpaužas kā viena sāna izliekums un šajā pusē viena lāpstiņa ir lielāka par otru. Ejot vai stāvot viens plecs var būt uzrauts.”

Dažiem skoliozes pacientiem jānēsā muguras skavas vai pat jāveic operācija, kādu Eiženija pārcieta, būdama vien 12 gadus veca.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Princesei operācija ilga astoņas stundas. Tās laikā kakla augšējā daļā mugurkaula abās pusēs ievietoja astoņas collas (20 cm) garus titāna stienīšus un pusotru collu (4cm) garas skrūves. „Pēc trim intensīvās terapijas nodaļā pavadītām dienām vēl sešas dienas vajadzēja pārvietoties ratiņkrēslā, bet pēc tam es atkal varēju staigāt,” agrīnā tīnes vecumā pieredzēto operāciju atceras Eiženija.

„Bez rūpēm, ko saņēmu Karaliskajā nacionālajā ortopēdijas slimnīcā es neizskatītos tā, kā tagad. Mana mugura būtu ar lielu kupri,” vasarā apliecināja Eiženija. „Es nevarētu runāt par skoliozi tā, kā to tagad daru. Nevarētu palīdzēt citiem bērniem, kas nāk pie manis ar tādu pašu problēmu.”

Prezidents Tramps daudzus pārsteidza ne tikai ar sava apsveikuma saturu, bet arī ar faktu kā tādu, ka viņš sveic princesi Eiženiju kāzu dienā. Pēc prinča Harija un amerikānietes Meganas Mārklas kāzām no Trampa kunga sociālajos tīklos bija jaušams klusums. Viņš nebija lūgts uz kāzām, un jauno pāri publiski nesveica.

2016. gadā ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā Megana Mārkla kādā sarunu šovā izteicās, ka, viņasprāt, Tramps ir sieviešu nīdējs un citādi domājošs.

Lai gan ASV prezidents ar kundzi Melāniju ziedoja labdarībai (šāda bija jaunā pāra vēlme par kāzu dāvanām), viņi publiski Saseksas hercogu pāri kāzu dienā nesveica.

Princis Harijs un Megana Mārkla nesatikās ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju arī viņu oficiālās vizītes laikā Lielbritānijā šā gada jūlijā.

foto: Vida Press
Viesojoties Lielbritānijā šā gada jūlijā, ASV prezidents un pirmā lēdija tikās ar karalienei Elizabeti II. Ar Saseksas hercogu pāri viņi netikās.