foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: vietējās kultūras elite sanāk uz pirmizrādi filmai par leģendāro mākslinieku Kurtu Fridrihsonu
JRT aktrise Elita Kļaviņa sveic Gundegu Repši.
Kino
2018. gada 11. oktobris, 23:20

FOTO: vietējās kultūras elite sanāk uz pirmizrādi filmai par leģendāro mākslinieku Kurtu Fridrihsonu

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien plkst.19 kinoteātrī "Splendid Palace" notika režisores Dzintras Gekas dokumentālās filmas "Kurts Fridrihsons"pirmizrāde, uz kuru sanāca kultūras dzīves personības un kino cienītāji.

Filmas "Kurts Fridrihsons" pirmizrāde un tās viesi

gallery icon
97

Filma ir rakstnieces Gundegas Repšes stāsts par mākslinieku Kurtu Fridrihsonu Latvijas vēstures līkločos. No 12.oktobra plānoti filmas seansi Latvijas lielākajās pilsētās.

Pēc filmas pirmizrādes no 12.oktobra "Kurts Fridrihsons" tiks rādīts visā Latvijā, Rīgā to demonstrēs arī kinoteātri "Kino Citadele" un "K.Suns". Seansi ārpus Rīgas sākas 12.oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" plkst.14 un Liepājas Latviešu biedrības namā plkst.16. Talsu kinoteātrī "Auseklis" filmu demonstrēs 14.oktobrī plkst.18.30. 15.oktobrī plkst.18 filma tiks demonstrēta Latgales vēstniecībā "Gors", savukārt 17.oktobrī plkst.18 to demonstrēs Ventspils kultūras centrā.

Filma "Kurts Fridrihsons" ir iekļauta arī Madonas kinoteātra "Vidzeme", Valmieras "Kino Gaisma" un Daugavpils "SilverScreen" repertuārā. Ar projekta "Kinopunkts" starpniecību Gundegas Repšes un Dzintras Gekas stāsts par Kurtu Fridrihsonu nonāks arī pie skatītājiem vairāk nekā 60 Latvijas pilsētu un novadu kultūras namos.