Neticami, bet viņam izdevies nomest 133 kilogramus pusotra gada laikā! FOTO
Gluži neticami – tas ir viens un tas pats cilvēks. Par kādreizējo svaru tagad atgādina vien neglīti ādas maisi krūšu rajonā.
Trakā pasaule
2016. gada 22. februāris, 15:43

Neticami, bet viņam izdevies nomest 133 kilogramus pusotra gada laikā! FOTO

Jauns.lv

Tikai 35 gadus vecais vīrietis vēl ne tik sen svēra 209 kilogramus un bija tik resns, ka knapi spēja kustēt. Līdz tādam stāvoklim amerikānis Zaks Mūrs sevi noveda, neprātīgi „rijot”, dzerot limonādes un arī smēķējot trīs cigarešu paciņas dienā.

209 kilogrami bija floridieša visaugstākais svars. Kā daudzi ASV iedzīvotāji, arī Mūru skāra smaga aptaukošanās, taču viņam izdevies atgriezties kaut cik normālā dzīvē, tiesa, straujā tievēšana nav palikusi bez sekām. Jaunajam vīrietim, piemēram, ir pamatīgi „pupi” jeb nokarājusies āda, kas itin labi nu izceļas uz viņa kopumā slaidā ķermeņa.

Lēmumu par tievēšanu Mūrs pieņēma tālaba, ka saprata: grib redzēt, kā izaug viņa dēlēns, jo, saprotams, pie tādas aptaukošanās paredzamais dzīves garums nav diez ko iepriecinošs. Zaka lēmumu atbalstīja viņa mīļotā sieviņa Ambera,un lielās pārmaiņas varēja sākties!

Visupirms viņš atteicās no cukurotajiem dzērieniem, ātrajām uzkodām, pusfabrikātiem un – galvenais – pilnībā no savas ēdienkartes izslēdza cukuru. Tādā veidā viņam izdevās atbrīvoties no relatīvi niecīga svara, taču ar to bija gana, lai medicīniski varētu veikt kuņģa samazināšanas operāciju, kas resnu cilvēku vidū šobrīd ir populārākā svara samazināšanas metode ASV, Lielbritānijā un citviet. Ķirurģiska iejaukšanās, kas nav viegla pacientam, taču no otras puses – īsti neprasa sportošanu un striktas diētas.

Zaks Mūrs veica šādu operāciju, tādējādi vairs nevarēdams apēst neko daudz, bet tas, ko ēda, bija veselīgs. Pusotra gada laikā viņš nokritās par 133 kilogramiem, palikdams 76 kilogramu smags. Jāatzīmē, ka divus kilogramus no šīs masas veido liekās nokarenās ādas gabali. Tas šobrīd ir Mūra vislielākais komplekss.

Tievētājam sociālajā tīklā „Instagram” ir apmēram 2000 sekotāju, kuri apbrīno vīrieša vizuālās pārmaiņas tik īsā laikā. Tikmēr vairāki ļaudis pārmet Zakam, ka viņš izmantojis fotošopa programmu, lai izveidotu sevi slaidāku nekā viņš ir.

Šobrīd Zaks uzlabo savu pašsajūtu, ik pārdienas nostaigājot kājām 24 kilometrus. Viņš nekad nav gājis uz sporta zāli un arī negrasās to darīt; ilga staigāšana esot viņam vispiemērotākā fizkultūra. Mūrs drīzumā cer ar plastikas operācijas palīdzību atbrīvoties no liekās ādas un nekad vairs nenonākt tādā ziloņa izmērā, kādā dzīvojis daudzus savas dzīves gadus.

 

Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix