Džūda Lovs vēlas Kalē imigrantu nometnes bērnus pārvietot uz dzīvi Lielbritānijā. FOTO
Lovs ierosinājis petīciju, kurā pieprasa Kameronam iejaukties Francijas valdības lēmumā nojaukt bēgļu nometni.
Slavenības
2016. gada 22. februāris, 20:20

Džūda Lovs vēlas Kalē imigrantu nometnes bērnus pārvietot uz dzīvi Lielbritānijā. FOTO

Jauns.lv

Aktieris Džūda Lovs aicinājis Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu glābt Kalē nelegālo imigrantu nometnē dzīvojošos bērnus un ļaut viņiem dzīvot ar ģimenes locekļiem Lielbritānijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Britu aktieris parakstījis atklātu vēstuli Kameronam, kurā lūdz ļaut "Džungļu" nometnē mītošajiem bērniem apvienoties ar ģimenēm Lielbritānijā, ja nometnē ar viņiem nav neviena radinieka.

Vēstuli parakstījuši vairāk nekā 96 000 cilvēku, no kuriem apmēram 150 ir slavenības un sabiedrībā pazīstami cilvēki. To skaitā ir britu aktieri Benedikts Kamberbačs un Idriss Elba.

"Tie ir nevainīgi, neaizsargāti bērni birokrātijas tīmekļos, kuriem draud iespējamā "Džungļu" nojaukšana," sacīja Lovs. "Deividam Kameronam un Lielbritānijas valdībai steidzami jāsadarbojas ar Francijas varasiestādēm, lai novērstu šo humāno krīzi."

Lovs pa dubļaino zemi devās cauri nometnei līdz "Good Chance" nojumei, ko pagājušogad uzslēja brīvprātīgie no Lielbritānijas.

"Es gribēju pats to apskatīt," viņš teica. "Nevar būt viedokļa par kādu jautājumu, kamēr pats to neesi redzējis un piedzīvojis. Man šķiet, ka aktuālākā problēma ir bērni, kuri šeit vieni dzīvo briesmīgos apstākļos. Par viņu likteņiem vajag runāt."

Lovs ierosinājis petīciju, kurā pieprasa Kameronam iejaukties Francijas valdības lēmumā nojaukt bēgļu nometni.

"Viņi plāno nojaukt divas trešdaļas no nometnes, tai skaitā nozīmīgus kopienas centrus, jauniešu centru, sieviešu un bērnu centru, teātri, mošeju un baznīcu," uzsver Lovs. "Tā ir kopiena, viņa to uzcēla un deva nelielu pavedienu bērniem, kurus nepavadīja radinieki. Nevar zināt, kas ar viņiem notiks bez tā."

Policijas apsardzībā pagājušonedēļ sākās teritorijas attīrīšanas darbi.

Attīrīšanai paredzētajā nometnes teritorijā līdz šim dzīvoja 500 līdz 1500 migranti. Daļa no viņiem ir pārvākušies uz citām vietām nometnē, bet citi ir devušies uz jaunu nometni, kas ir apsildāma.

Francijas varasiestādes ir paziņojušas, ka teritorijas attīrīšanas darbi Kalē nometnē notiks vismaz divas nedēļas.

Nelegālo imigrantu nometnē Kalē varētu slēpties grupējuma "Islāma valsts" džihādisti, pagājušajā nedēļā atzina Lielbritānijas policijas bijušais pretterorisma dienesta priekšnieks Kevins Hērlijs.

 

LETA/Foto: AFP/LETA