foto: Mārtiņš Ziders
VIDEO: Antīki automobiļi un 30. gadu šiks - tā aktieri ieradās uz "Homo Novus" pirmizrādi
Uz pirmizrādi ierodas aktieris Andris Keišs.
Sarkanais paklājs
2018. gada 27. septembris, 12:15

VIDEO: Antīki automobiļi un 30. gadu šiks - tā aktieri ieradās uz "Homo Novus" pirmizrādi

Jauns.lv

Trešdien, 26. septembrī, kinoteātri "Splendid Palace" notika jaunās latviešu spēlfilmas "Homo Novus" pirmizrāde - aktieri uz to ieradās antīkos spēkratos, un pasākumā netrūka arī ar kino pasauli saistītu viesu.

„Homo Novus” ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu.

Spēlfilmas "Homo Novus" pirmizrādes viesi

Trešdien, 26. septembrī, kinoteātrī “Splendid Palace” notika pašmāju romantiskās komēdijas „Homo Novus” pirmizrāde.

gallery icon
106

Filma vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kas no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas. Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Spēlfilmas "Homo Novus" pirmizrādes afterparty

Jaunās latviešu spēlfilmas "Homo Novus" pirmizrādes afterparty.

gallery icon
74

Filmā „Homo Novus” atdzīvinās 30. gadu Rīga un tā laika mākslas pasaule, sevišķu šarmu spēlfilmai piešķir 30. gadu tērpu atdarinājumi, retro automobiļi un īpaši izraudzītas Rīgas ieliņas, eksterjers un interjers, kas joprojām saglabā to laiku brīvvalsts šarmu.

"Homo Novus" aktieru tikšanās ar faniem

Tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" 30. gadu atmosfērā ar faniem tikšanos un autogrāfu sesiju sarīkoja jaunās spēlfilmas "Homo Novus" aktieri.

gallery icon
118

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. „Homo Novus” galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās ir Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.