foto: Publicitātes
Pie skatītājiem atgriežas izrāde "Alu cilvēks"
Slavenības
2018. gada 26. septembris, 13:02

Pie skatītājiem atgriežas izrāde "Alu cilvēks"

Jauns.lv

Jau 11. sezonu tiks izrādīts jestrais uzvedums "Alu cilvēks" - alu vīrieša godu 25. oktobrī aizstāvēs Ainārs Ančevskis, savukārt 26. oktobrī Jānis Jarāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunā sezona būs īpaša ar norises vietas maiņu, jo notiks "KIWI DIWI" zālē, kas iekārtota Grenlandes ledāju noskaņās. 25. oktobrī uz skatuves kāps aktieris Ainārs Ančevskis, dienu vēlāk - Jānis Jarāns.

Jarāns un Ančevskis "Alu cilvēka" lomā

Aktieri Jānis Jarāns un Ainārs Ančevskis iejūtas "Alu cilvēka" lomā.

gallery icon
10

“Alu vīrieti pirmoreiz aizstāvēju pirms 13 gadiem un esmu drošs, ka izrādes nerimstošās popularitātes pamatā ir fakts, ka jebkurš apmeklētājs kādā no stāstītajiem atgadījumiem atpazīst sevi," stāsta viens no Alu cilvēka lomas atveidotājiem Jānis Jarāns.

“Alu cilvēks” liek mums smieties pašiem par sevi - par to, kā sievietes un vīrieši strīdas, smejas un mīl. Šajā sezonā skatītājus pārsteigsim ne tikai ar ievērojamām izmaiņām scenogrāfijā, bet arī ar jauninājumiem scenārijā, ko veicām kopā ar Aināru Ančevski. Garlaicīgi nebūs gan skatītājam, kurš izrādi redzēs jau trešo reizi, gan tam, kurš atklās to pirmoreiz.“

foto: Publicitātes
"“Alu cilvēks” liek mums smieties pašiem par sevi - par to, kā sievietes un vīrieši strīdas, smejas un mīl," saka Jānis Jarāns.

Uzveduma pamatā ir asprātīgs novērojums par vīriešu un sieviešu attiecībām no Alu laikmeta līdz mūsdienām. Izrādes jaunās telpas būs atšķirīgas gan ar iespēju pasūtīt un starpbrīdī nobaudīt šefpavāra gatavotas vakariņas, gan arī ar īpašo telpas iekārtojumu – Grenlandes ledāju imitāciju, polārlāci un iglu – īstu eskimosu ledus māju, kurā tiek uzturēta -7 grādu temperatūra un būs iespēja nobaudīt šņabi ledus glāzītēs.

Izrādei “Alu cilvēks" pieder rekords par ilgāk spēlēto stand-up teātra uzvedumu Brodvejas vēsturē. Izrāde ir globāls teatrālo uzvedumu kašu grāvējs, tikusi iestudēta jau 45 valstīs un iztulkota 18 dažādās valodās. Latvijā izrāde šogad svin savu 11. sezonu, tā ir spēlēta vismaz 100 reizes un to noskatījušies vairāk nekā 50 000 skatītāju.

Populāro komēdiju “Alu cilvēks” sarakstīja amerikāņu rakstnieks un komiķis Robs Bekers, kurš rakstīšanas procesā veica neformālus pētījumus antropoloģijā, aizvēsturē, psiholoģijā, socioloģijā, mitoloģijā un arī savā laulībā. Kopš tā pirmā uzveduma, izrāde “Alu cilvēks” ir kļuvusi par uzticamu miera uzturētāju starp vīriešiem un sievietēm.