foto: Instagram
Britu karaliskajā ģimenē notikušas pirmās geju kāzas
Slavenības
2018. gada 26. septembris, 10:45

Britu karaliskajā ģimenē notikušas pirmās geju kāzas

Jauns.lv

Britu karaļnamā noticis vēl nebijis gadījums - pirmās viendzimuma pāra kāzas. 22. septembrī savu izredzēto Džeimsu Koilu pie altāra veda karalienes Elizabetes II brālēns lords Ivars Mauntbatens.

Par notikušajām kāzām lords Ivars Mauntbatens pavēstīja sociālās saziņas tīklā "Instagram" ievietojot tur foto no ceremonijas, bildi parakstot: "Mēs beidzot to izdarījām! Tā bija satriecoša diena, neskatoties uz drūmajiem britu laikapstākļiem."

Lords par savu netradicionālo seksuālo orientāciju pirmo reizi paziņoja 2016. gadā - pēc tam, kad bija jau izšķīries no sievas Penijas.

Mauntbatenam nebija domas precēties vēlreiz, jo viņš jau jutās visu piedzīvojis, piedzimuši trīs bērni. Taču viņš izlēmis, ka tomēr noformēs attiecības oficiāli, un tas tiks darīts viņa partnera Džeimsa dēļ. "Džeimsam nav bijusi tāda stabila dzīve kā man. Es vēlos viņam to dot," sacīja Ivars, kura vecmāmiņa, kā izrādās, esot slavenā krievu dzejdara Aleksandra Puškina mazmeita.

Pie altāra lordu Mauntbatenu veda viņa bijusī sieva Penija. Šāda ideja prātā ienākusi abu trim meitām.

"Ivars pēdējā laikā ir krasi mainījies, izskatās ļoti laimīgs, kļuvis daudz labestīgāks. Viņš pats to pat nesaprata, cik ļoti homoseksualitātes slēpšana bija viņu nomocījusi. Tagad viņš ir pavisam cits cilvēks. Visi ir vienisprātis, ka nav redzējuši Ivaru laimīgāku kā šobrīd," viņa bijusī sieva atzinusi izdevumam "Daily Mail".