foto: Publicitātes
Populārais britu dziesminieks Eds Šīrans atkal būs Rīgā
Mūzika
2018. gada 20. septembris, 12:30

Populārais britu dziesminieks Eds Šīrans atkal būs Rīgā

Jauns.lv

Nākamās vasaras vidū, 12. jūlijā, ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu mūzikas mīļotāju ceļi vedīs uz Rīgu, Lucavsalu, kur notiks vienīgais pieprasītā popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana koncerts Baltijas valstīs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informē organizatori, koncerts iekļauts mūziķa vērienīgās 2019. gada Eiropas koncertturnejas “÷ (Divide)” sarakstā.

Britu dziesminieks Eds Šīrans ir ne tikai viens no veiksmīgākajiem mūsdienu dziesmu autoriem, bet arī ļoti pieprasīts izpildītājs. Viņa 2017. gada martā iznākušais trešais studijas albums “÷ (Divide)” pārliecinoši kļuvis par aizvadītā gada vispārdotāko ierakstu pasaulē. Līdz šodienai pārdots vairāk nekā 15,5 miljoni albuma kopiju (multiplatīna statuss 36 valstīs), un tas joprojām dominē ļoti daudzu valstu mūzikas topos. Arī albuma ievērojamākie hiti – "Shape of You" (multiplatīns 32 valstīs un visu laiku visvairāk Spotify atskaņotā kompozīcija), "Castle on the Hill", "Galway Girl", "Perfect" un "Happier" – turpina savu uzvaras gājienu pie klausītājiem.

Eda Šīrana debijas albums “+ (Plus)” klajā nāca 2011. gadā un tika pārdots vairāk nekā 10 miljonu tirāžā. Tajā iekļautais singls "The A Team" kļuva par Lielbritānijas vispārdotāko tā gada megahitu.

2014. gadā mūziķis izdeva nākamo klausītāju un kritiķu atzītu albumu “x (Multiply)”, kura tirāža tagad jau pārsniedz 16 miljonu kopiju, un tas ieguvis 90 platīna sertifikātus. Albums sasniedza topu pirmo vietu abpus Atlantijas okeānam, bet singls "Think Out Loud" kļuva par globālu megahitu.

2015. gada februārī Šīrans jau viesojās Rīgā - puisis ar ugunīgo cekulu un dzīves vētru pluinītajiem dziesmu tekstiem dienu pirms savas dzimšanas dienas sniedza koncertu "Arēnā Rīga".

Eda Šīrana koncerts Latvijā

2015. gada 16. februārī “Arēnā Rīga” uzstājās britu mūziķis Eds Šīrans.

gallery icon
26

Likumsakarīgs ir Šīrana koncertu apmeklētības fenomens - “÷ (Divide)” turneja pārspēj vienu rekordu pēc otra un daudzviet izziņotos datumus nākas papildināt ar jauniem. Īrijā 300 000 biļešu uz septiņiem koncertiem tika pārdotas stundas laikā. Līdzīgi notika Varšavā, kur divi stadiona koncerti tika izpārdoti dažu stundu laikā. Austrālijā un Jaunzēlandē vairāk nekā miljons skatītāju apmeklēja Eda Šīrana uzstāšanās, kas ir jauns šā reģiona rekords.

Karjeras laikā Eds Šīrans saņēmis virkni prestižu mūzikas balvu - četras "Grammy", četras "Ivor Novello", sešas "Billboard" un daudzas citas. Par sasniegumiem mūzikā un labdarību pagājušā gada nogalē Šīrans apbalvots ar Britu Impērijas ordeni.

Biļešu pārdošana www.bilesuserviss.lv tīklā sāksies 27. septembrī plkst. 12.00. Pirmo (ierobežota skaita) biļešu cena būs €59.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās