foto: Publicitātes
Vīnzinis Raimonds Tomsons kopā ar pasaules labāko sprinteri Boltu bauda šampanieti bezsvara stāvoklī
Slavenības
2018. gada 19. septembris, 15:22

Vīnzinis Raimonds Tomsons kopā ar pasaules labāko sprinteri Boltu bauda šampanieti bezsvara stāvoklī

Jauns.lv

Vīna zinātājs Raimonds Tomsons kopā ar pasaules sprinta rekordistu un olimpisko čempionu jamaikieti Useinu Boltu degustējis šampanieti bezsvara stāvoklī, tādējādi kļūstot par pirmo vīnzini pasaulē, kurš degustējis šo dzirkstošo gardumu šādā veidā.

Raimonds Tomsons un Useins Bolts piedalījušies projektā “Mumm Grand Cordon Stellar”, ko šampanieša darītājs "G.H. Mumm" īstenojis sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru, pieredzējušo franču astronautu Žanu Fransuā Klervuā un "SPADE" dizaina aģentūras dibinātāju Oktāviju de Gaulu, kurš ir speciālists kosmosā lietojamo objektu izveidē.

foto: Publicitātes

Projekta “Mumm Grand Cordon Stellar” ietvaros trīs gadu laikā, veicot neskaitāmus pētījumus un eksperimentus, ir radīts īpašs "G.H. Mumm" šampanietis, ko iespējams baudīt, atrodoties bezsvara stāvoklī.

Sapulcējušies vīri baudīja šampanieti, atrodoties bezsvara stāvoklī un izklaidējās kopā ar Jamaikas sporta zvaigzni, par visu laiku izcilāko spritneri dēvēto Useinu Boltu, kas astoņas reizes izcīnījis olimpiskā čempiona titulu, bet 11 reizes kļuvis par pasaules čempionu.

Atverot pudeli, no tās izpeld šampanieša putu burbuļi, kuri lido pa gaisu. To baudīt iespējams no īpaši šim procesam izgatavotām glāzēm, ar kurām putu burbuļi viegli jānotver. Latvijas labākais vīnzinis Raimonds Tomsons, izturot īpašu atlasi un sagatavošanos, bija viens no pirmajiem, kuram bija iespēja izbaudīt unikālo pieredzi.

foto: Publicitātes
Atverot pudeli, no tās izpeld šampanieša putu burbuļi, kuri lido pa gaisu. To baudīt iespējams no īpaši šim procesam izgatavotām glāzēm, ar kurām putu burbuļi viegli jānotver.

“Tik ekstrēmos apstākļos viss šķiet citādāks. Ķermenis pilnībā zaudē savu svaru, bet maņas kļūst īpaši jutīgas. Baudot “Mumm Grand Cordon Stellar” bezsvara stāvoklī, oža nav iesaistīta un tādējādi tiek pieredzēta pilnīgi citāda smalka vīna sajūta. Īpaši sensacionāla ir tieši garšu buķete, sajūtas ir kā iekožoties sulīgā ābolā,” par pieredzēto stāsta restorāna“Vincents” vīnzinis Tomsons.