foto: Juris Rozenbergs
Jauniešu seriāla prezentācijā līksmo topošās TV zvaigznes - lomās gan Sipenieces meita, gan Otto Ozola dēls
TV
2018. gada 19. septembris, 11:16

Jauniešu seriāla prezentācijā līksmo topošās TV zvaigznes - lomās gan Sipenieces meita, gan Otto Ozola dēls

Jauns.lv

Otrdien, 18. septembrī Latvijas Televīzijā tika prezentēts jaunais pašmāju seriāls "16+", kas domāts jauniešu auditorijai. Galvenajās lomās ir lielākoties neprofesionāli aktieri, viņu vidū arī radio un TV dīvas Baibas Sipenieces-Gavares meita un publicista Otto Ozola dēls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seriāla stāsta centrā ir seši vidusskolēni, kuri tiek ierauti pašu izraisītu notikumu ķēdē. Viņi draudzējas, iemīlas, kļūdās, labojas un dzīvo tādā pasaulē, kādu to radījušas iepriekšējās paaudzes – tikai pēc saviem noteikumiem.

Jauniešu seriāla "16+" prezentācija

LTV jauniešu seriāla "16+" prezentācijas ballīte.

gallery icon
98

Stāsta centrā ir četru draugu kompānija – Māra, Mārtiņš, Edgars un Pauls, kuri mācās vienā klasē. Sākoties jaunajam mācību gadam, klasei pievienojas divas meitenes – Laura un Amanda. Viņu ierašanās un attieksme sašķoba it kā stabilo draudzību. Sākas notikumu virkne, kurā tiek ierauti visi, un ir skaidrs, ka neviens no jauniešiem bez draugu palīdzības pats no tās tik viegli ārā netiks.

Jaunajā seriālā galvenās lomas atveido jaunieši bez iepriekšējas pieredzes aktiera darbā – Grieta Sipeniece, radio Pieci.lv balss Aleksis Vilciņš, publicista Otto Ozola dēls Augusts Barkovskis, Helēna Kuple, Kristaps Brēmers un Annija Ūsīte.

Ar aktieriem strādāja režisors Uldis Cipsts, kurš iepriekš Latvijas Televīzijā veidojis seriālu “Savējie”, īstenojis citus TV seriālu projektus Latvijā, kā arī aktīvi darbojies Krievijas seriālu tirgū. Režisors ar rezultātu ir ļoti apmierināts. “Mums ir izdevies seriāls par to, kā ir dzīvot pasaulē, kur viss tev ir pirmo, un kā tobrīd šķiet, vienīgo, reizi. Sekss, iemīlēšanās, vilšanās, šķiršanās, zaudējumi, aiziešana no mājām. Un katrs no šiem notikumiem apgāž tavu pasauli kājām gaisā,” notikumus stāstā iezīmē režisors. Viņš atzīst, ka pusaudžu realitātei neviens nevar būt gatavs, jo cilvēks šajā dzīves posmā ir pastāvīgā neziņā.

foto: Juris Rozenbergs
Jaunā aktrise Grieta Sipeniece ar māti Baibu.

Radio Star FM balss Baibas Sipenieces-Gavares un mākslinieka Aivara Vilipsōna meita Grieta, kura atveido Amandu, norāda, ka seriāla tapšanas procesā tika ieguldīts milzīgs darbs un rūpes no komandas puses un pašiem aktieriem, tādēļ rezultāts ir labs: “Domāju, ka šis seriāls varētu uzrunāt ne tikai jauniešus, bet arī viņu vecākus un cita gadagājuma cilvēkus, kurus varētu interesēt – kā tad īsti ir būt jaunietim mūsdienās?” Seriāla mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 13 līdz 17 gadiem.

Seriāla mūzikas celiņā izmantota tikai un vienīgi Latvijā radīta mūzika, tādēļ kā mūzikas redaktors komandai piesaistīts Toms Grēviņš. Jaunā seriāla galvenā platforma būs "YouTube", bet informācija par to būs atrodama arī "Instagram" (tostarp arī IGTV) un "Facebook". Tiks izmantots arī "Instagram TV". Jau tagad šajās vietnēs iespējams iepazīties ar seriāla tēliem. Seriāla pirmās epizodes tiks publicētas 21. septembrī. Plānots, ka seriāls rudenī tiks pārraidīts arī LTV7 ēterā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās