foto: Vida Press
Izskatās, ka joga ir atmaksājusies - Stingam 66 gados aizvien lieliska figūra
Pateicoties regulārām jogas nodarbībām teju 30 gadu garumā, mūziķis Stings arī 66 gados ir enerģijas pilns, veselīgs un ar jauneklīgu figūru.
Slavenības
2018. gada 18. septembris, 14:59

Izskatās, ka joga ir atmaksājusies - Stingam 66 gados aizvien lieliska figūra

Jauns.lv

Britu dziedātājs un komponists Stings pēdējo 20 gadu laikā nav izlaidis nevienu dienu bez Aštanga jogas (bet kopumā ar jogu nodarbojas gandrīz 30 gadu), un, kā redzam, tas ir atmaksājies. Mūziķim ir ne tikai laba veselība, bet arī aizvien stalts un jauneklīgs augums.

Stings uz viesnīcas balkona Maiami

Pateicoties regulārām jogas nodarbībām teju 30 gadu garumā, mūziķis Stings arī 66 gados ir enerģijas pilns, veselīgs un ar jauneklīgu ...

gallery icon
8

Bijušais grupas „The Police” dziedātājs Stings, īstajā vārdā Gordons Metjū Tomass Samners, izskatījās lieliskā fiziskajā formā, kad bija manīts uz viesnīcas balkona peldbiksēs. 66 gadus vecais hita „Englishman In New York” izpildītājs bija ieradies Maiami, lai vakarā sniegtu koncertu.

Mūziķis šobrīd devies turnejā kopā ar Šagiju – savulaik populāro jamaikiešu mūziķi, dziedātāju un dīdžeju. Līdz pat oktobra vidum abi reklamēs savu jaunāko kopīgi tapušo albumu „44/876”.

foto: Vida Press
Stings un Šagijs radījuši kopīgu albumu „44/876” un devušies kopīgā turnejā. Maiami visi koncerti izpārdoti.

Mūziķu pāris koncertos uzstājas bez iesildošajiem māksliniekiem. Kā pirmo, kāpjot uz skatuves, abi izpilda Stinga 1987. gadā tapušo dziesmu „Englishman In New York”.

Albuma nosaukumu "44/876" sastāda valstu kodi, kuros abi mūziķi dzīvoja, ierakstot kopīgo albumu. 44 apzīmē Lielbritānijas kodu, bet 876 ir Jamaikas kods.

Vislabākais veids, kā nenovecot

To, ka Stings ir liels jogas piekritējs, zina katrs melomāns. Mūziķis ar to aizraujas jau nepilnus 30 gadus. Stings uzskata, ka šīs nodarbības palīdz viņam gūt enerģiju, saglabāt labu fizisko formu un nenovecot.

foto: Vida Press
Stings 2003. gadā. Mūziķis uzskata, ka joga palīdz nenovecot.

„Es ar jogu sāku nodarboties ļoti vēlu,” atzīstas Stings. „Man tolaik bija kādi 38 vai 39 gadi. Es pat nožēloju, ka nesāku ātrāk, jo tagad būtu sasniedzis vairāk. Bet no otras puses, – es, iespējams, agrāk nebiju tam gatavs. Es arī pirms tam aktīvi nodarbojos ar sportu. Katru dienu mēdzu noskriet piecas jūdzes (astoņi kilometri) un kādu laiku aizrāvos ar aerobiku. Es vienmēr esmu bijis labā fiziskā formā, jo esmu skatuves mākslinieks un fiziskā sagatavotība ļoti palīdz uzstāties. Taču, kad satiku savu jogas skolotāju un sāku vingrināties, ātri vien sapratu, ka joga ir kas tāds, ar ko es vēlētos nodarboties visu atlikušo mūžu.”

Sēdi tik uz grīdas un skaties uz savu nabu

„Sākumā es neko nezināju par jogu. Domāju, ka tu tikai sēdi uz grīdas sakrustotām kājām un skaties uz savu nabu. Man nešķita, ka tādas nodarbības varētu mani ieinteresēt. Man patika krietni vien enerģiskāki treniņi. Taču mans ģitārists Dominiks Millers ieteica: „Tici man, tu būsi pārsteigts. Esmu nedaudz pavingrinājies un tas tiešām ir ļoti grūti un prasa lielu fizisku piepūli.””

foto: Vida Press

Aizskartais pašlepnums

„Beigu beigās es piekritu, ka Denijs Paradaiss ierakstu sesijas beigās atnāk uz studiju un parāda man mazliet jogas. „Es taču esmu ļoti labā fiziskā formā, tas būs viegli” – es pie sevis nodomāju. Bet jau pirmajās 20 minūtēs viņš pierādīja pretējo. Tas tik ļoti aizskāra manu pašlepnumu, ka nevaru izdarīt to, ko darīja viņš! Turklāt ar katru jaunu vingrinājumu, ko viņš rādīja, aizvien vairāk sāka šķist, ka šis vīrs ir kā no citas planētas. Viņa izcilā līdzsvara izjūta, spēks un grācija – tas bija kas neredzēts. Joga mani ļoti ieinteresēja! Jau nākamajā dienā es uzaicināju Deniju uz savām mājām pasniegt nodarbības. Es viņam arī ieminējos, ka zinu vēl kādu, kam tas interesēs – manai sievai Trūdijai. Mēs abi jau kādu laiku meklējām ko jaunu.”

foto: Vida Press

Pagriež laiku atpakaļ

„Joga savā ziņā ir kā mūzika – tai nekad nav beigu. Ja tu jaunībā katru dienu varēji noskriet piecas jūdzes, tad, gadiem ejot, tu vairs nespēj izturēt to pašu slodzi. Un tas ir ļoti graujoši. Taču ar jogu ir pavisam citādi. Jo vecāks tu kļūsti, jo labāk spēj veikt kādus konkrētus vingrinājumus. Tas stimulē turpināt vēl un vēl. Joga it kā pagriež novecošanās procesu uz pretējo pusi. Tagad es ar savu ķermeni spēju izdarīt to, ko es nespēju izdarīt pat tad, kad biju tīnis un aktīvs sportists.”

foto: Vida Press

Enerģija visai dienai

„Sākumā mani māca bažas par to, ka nodarbība aizņem pārāk daudz laika (divas stundas) un es pēc tās jutīšos ļoti noguris. Bet Denijs man atbildēja ko tādu, kam nespēju tā īsti noticēt. Viņš apgalvoja, ka joga dos enerģiju visiem pārējiem darbiem, kas pa dienu jāpadara. Citiem vārdiem sakot, pēc nodarbības diena šķitīs garāka. Un tagad man jāatzīst, ka viņam bija taisnība. Kad es no rītiem nodarbojos ar jogu, man pa dienu ir vairāk enerģijas citiem darbiem. Es vairāk uzspēju padarīt. Mans prāts ir mierīgāks un domas sakārtotākas. Joga sniedz vairāk labumu, nekā es spēju to iedomāties. Joga ne tikai stiprina fiziski, bet arī garīgi. Jo vairāk tu nododies jogai, jo labāk tu saproti, ka tas ir arī treniņš tavai garīgajai pasaulei.”

foto: Vida Press

Arī pirms koncerta

„Arī pirms koncertiem mēs parasti cenšamies atlicināt kādu pusotru stundu jogai. Tā stiprina mūs kā personības un kā vienotu grupu, un palīdz mums būt labā formā. Nepārtraukti atrasties ceļā nav viegli. Tavam ķermenim ir jātiek galā ar laika zonu maiņu un atšķirīgajiem ēdieniem, kas katrā valstī tiek pasniegti. Mūziķa profesija nav no tām veselīgākajām! Tu katru vakaru ļoti ilgi esi nomodā, varbūt lieto arī alkoholu... Joga ir lielisks līdzeklis, lai visu sabalansētu.”

Leģendārais britu mūziķis Stings uzstājas „Arēnā Rīga”

gallery icon
18