foto: Publicitātes
Gidons Krēmers un klauni - tik krāšņi noslēdzas festivāls "Kremerata Baltica"
Mūzika
2018. gada 18. septembris, 13:31

Gidons Krēmers un klauni - tik krāšņi noslēdzas festivāls "Kremerata Baltica"

Jauns.lv

16. septembrī ar krāšņu un pārsteigumiem bagātu koncertu Dzintaru koncertzālē izskanēja 15. "Kremerata Baltica" festivāls, kas norisinājās no 13. septembra un šogad bija veltīts Latvijas valsts simtgadei.

Līdzās pasaulslavenajam vijolniekam Gidonam Krēmeram un izcilajiem kamerorķestra “Kremerata Baltica” mūziķiem četros muzikāli daudzpusīgos koncertos klausītāji tikās ar talantīgo pianistu Georgiju Osokinu, Tibora Vargas starptautiskā junioru vijolnieku konkursa 2018. gada laureātu Arturu Trēlnesu, virtuozo pianisti, Frederika Šopēna konkursa laureāti Juliannu Avdejevu, slavenajiem franču aktieriem klauniem Ketrīnu Žermēnu un Žuljēnu Kotjē un citiem māksliniekiem.

Festivāla "Kremerata Baltica" noslēguma koncerts

2018. gada festivāla "Kremerata Baltica" noslēguma koncerts un tā apmeklētāji.

gallery icon
86

“Mūsu festivāls četros koncertos svin Latviju kā Eiropas daļu - kopā ar citām valstīm, kurām tāpat ir sena kultūras tradīcija un tikai nesena nacionālās demokrātijas vēsture. Ungārija, Polija, Čehija un mēs - CON AMORE! ,” runājot par šīgada festivālu, uzsvēra pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers.

Festivāla noslēguma koncertā, kura apakšnosaukums bija “Kremeratas vējš”, klausītājiem bija iespēja dzirdēt Gidonu Krēmeru, atzīto pianisti Juliannu Avdejevu un kamerorķestra “Kremerata Baltica” virtuozo sniegumu.

Viņu atskaņojumā varēja baudīt mūsdienu ukraiņu dzīvā klasiķa Valentīna Silvestrova Gidonam Krēmeram veltītos “Piecus skaņdarbus vijolei un klavierēm” un Pētera Vaska simfoniju “Balsis”. Savukārt koncerta otrajā daļā īstus pārsteigumus skatītājiem sagādāja slavenie franču aktieri - klauni Žuljēns Kotjē un Ketrīna Žermēna.