Žurkai salonā izdodas apturēt avioreisu
Žurkas dēļ Ķīnā lidostā atgriežas pasažieru lidmašīna.
Trakā pasaule
2016. gada 26. februāris, 21:57

Žurkai salonā izdodas apturēt avioreisu

Jauns.lv

Ķīnā iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna piektdien neilgi pēc pacelšanās bija spiesta atgriezties lidostā, jo tās salonā skraidīja žurka.

Grauzējs tika pamanīts neilgi pēc tam, kad aviokompānijas "Loong Air" lidmašīna pacēlās gaisā no Handžou Džedzjanas provincē Ķīnas austrumos, lai dotos uz Dzjinhunu Juņnaņas provincē valsts dienvidrietumos, lidsabiedrība paziņoja ierakstā savā oficiālajā mikroemuārā.

Pagaidām nav skaidrs, kā žurka nonāca lidmašīnā, lai gan Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua" vēstīja, ka tā netika ienesta lidmašīnā kā mājdzīvnieks un varētu būt nejauši ievesta maltīšu piegādes laikā. Žurkas lidmašīnās ne tikai rada satraukumu pasažieros, bet var arī sabojāt tās elektriskās un citas sistēmas.

"Ņemot vērā pasažieru veselības apdraudējumu, ko rada žurka, un lidojuma drošības apdraudējuma espējamību, ja tā pārgrauztu vadus, lidmašīnas komandieris atgriezās lidostā, ņemot vērā sabiedrības veselības un drošības intereses," norādīja "Loong Air".

Tā informēja, ka pēc nolaišanās lidmašīna tika pārbaudīta un dezinficēta. Informācija par žurkas likteni netiek sniegta.

BNS/Foto: Shutterstock