foto: Vida Press
Marks Vālbergs atklāj savu dzelžaino dienas režīmu - lai vingrotu, ceļas pat nakts vidū
Marks Vālbergs filmas „Mile 22” pirmizrādes vakarā Losandželosā.
Slavenības
2018. gada 17. septembris, 09:11

Marks Vālbergs atklāj savu dzelžaino dienas režīmu - lai vingrotu, ceļas pat nakts vidū

Jauns.lv

47 gadus vecais Holivudas aktieris Marks Vālbergs uztur ķermeni izcilā fiziskā formā. Nianses par savu dienas režīmu viņš atklājis, atbildot uz fanu jautājumiem vietnē „Instagram”.

Marka Vālberga dienas režīms.

Parasta diena Vālbergam sākas ar mošanos pustrijos naktī, un pēc piecpadsmit minūtēm viņš velta laiku lūgšanām.

Brokastis Marks ēd pulksten 3:15, kam seko 95 minūšu ilga vingrošana, un pēc tās atkal ir maltīte. Tam seko duša, uzkoda, golfs un „krio atjaunošanās kambaris”. To visu aktieris izdara līdz pulksten 10:30 rītā.

Marks Vālbergs atklāj, ka gulēt dodas jau pusastoņos vakarā! Tā, ka nekādu vēlu ballīšu, pasēdēšanu ar draugiem un iemīļotu TV šovu līdz pusnaktij.

Krioterapiju jo īpaši iecienījuši atlēti. Tajā tiek izmantots šķidrais slāpeklis, lai īslaicīgi pazeminātu gaisa temperatūru zem –100 grādiem pēc Celsija skalas, šādi atvieglojot muskuļu un saišu sāpes.

Marks Vālbergs nespēj atraut ne roku no sievas. Ģimenes brīvdienas Floridā

gallery icon
26

„Brokastis es sāku ar auzu pārslām, mellenēm un zemesriekstu sviestu,” norāda aktieris. „Pēc tam pussešos rītā man ir proteīna kokteilis, trīs tītara burgeri un pieci saldie kartupeļi.”

„Astoņos rītā ēdu aptuveni desmit tītara gaļas bumbiņas. Pulksten 10:30 rītā man ir grilēta cāļa salāti ar divām cieti vārītām olām, olīvēm, avokado, gurķi, tomātu un lapu salātiem.”

„Pulksten vienos dienā man ir Ņujorkas steiks ar zaļajiem pipariem. Pusčetros pēcpusdienā man ir grilēts cālis ar „bok choy” (ķīniešu kāposts). Ap pussešiem sešiem vakarā man ir brīnišķīgs gabals ātes, mencas vai jūras asara ar nedaudz dārzeņiem, varbūt dažiem sautētiem kartupeļiem un ķīniešu kāpostu. Dienas laikā izdzeru ļoti daudz „Aquahydrate” ūdens. Tas arī viss.”

Šādu dzelžainu režīmu aktieris aizsāka pērn, kad gatavojās galvenajai lomai filmā „Mile 22”, kas pirmizrādi ASV piedzīvoja šā gada augusta nogalē.

Vālbergs pieturējās pie sastādītā dienas grafika arī ģimenes brīvdienu laikā, kā arī tad, kad strādāja, esot prom no mājām. Aizvadītajā mēnesī aktieris „Instagram” blogā pateicās Manhetenas sporta zāles darbiniekiem, ka tie zāli atvēruši tik agri, lai viņš varētu sākt vingrot pēc sastādītā dienas grafika.

Markam Vālbergam un viņa sievai Rea Daremai ir četri kopīgi bērni. Aktieris teic, ka agra celšanās sniedz viņam daudz laika, ko pavadīt kopā ar ģimeni.

„Lielākoties es vingroju un daru savas lietas, kamēr mana ģimene vēl guļ – it īpaši nedēļu nogalēs,” norāda Vālbergs.

„Esmu paspējis piecelties, izvingroties, padarīt visas savas lietas un uzspēlēt golfu, kad mostas mani bērni un sieva var vēl nedaudz pasnaust. Viss sanāk ļoti labi – bet tā ir viena no agras celšanās lielajām privilēģijām.”

Atgādināsim, ka Marks Vālbergs pērn tika atzīts par vislabāk apmaksāto aktieri un aizvien ir viens no pieprasītākajiem galveno lomu tēlotājiem Holivudā.

Profesors Džons Brūers no Svētās Marijas universitātes ASV, kurš specializējies sporta zinātnē, norādījis, ka cilvēka ķermenis ir spējīgs adaptēties pie ekstrēma režīma, taču tam arī ir vajadzīgs dot laiku, lai atlabtu un atjaunotos.

Profesors arī atzinis, ka šādu režīmu nav iespējams ievērot ilgtermiņā. „Es pieļauju, ka nākamo piecu līdz desmit gadu laikā viņš vairs neievēros tik ekstrēmu dzīvesveidu. Viņam vai nu psiholoģiski zudīs motivācija, vai arī ķermenis pateiks, ka pietiek.”

„Lielākajai daļai iedzīvotāju gribu teikt, ka jums nevajag darīt ne tuvu tik daudz, kā rekomendē vairums ārstu un veselības speciālistu, lai iemantotu labu veselību.”